NAV: Hamis fülesek

Egymás után bukott meg két budapesti üzlet, amelyek portékái fennakadtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóság pénzügyőreinek ellenőrzésén.

Több járőregység ellenőrizte a fővárosi üzletek kínálatát. Két bolt szinte azonnal fennakadt a pénzügyőri mustrán, amikor a polcokról Apple márkához hasonlító fülhallgatók kerültek elő. A fülesek külső jegyei megtévesztésig hasonlítottak az eredeti termékek formájához, melyek ára azonban kecsegtető lehetett a vásárlók számára. A headset-eket a védjegyek jogosulti képviselői is megvizsgálták, és megállapították, hogy azok mindegyike hamisítvány, amiket a jogtulajdonosok engedélye nélkül hoztak forgalomba.

A pénzügyőrök, a két üzletben összesen 500 darab telefontartozékot foglaltak le, melyek több millió forint kárt okoztak a jogtulajdonosoknak. Az üzletek tulajdonosainak iparjogvédelmi jogok megsértésének bűncselekménye miatt kell felelniük.

A hamisított termékek nemcsak a legális gazdaságnak és szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve egészségi vagy minőségi kockázatot is jelenthetnek. A megbízhatatlan forrásból származó elektronikai eszközök, -játékok, -csatlakozók akár gyúlékonyak és veszélyesek is lehetnek.

- bdpst24.hu

Check Also

A következő nemzedékek reálértelmiségét nevelik

most őket díjazzák 2,5 millió forinttal 24. alkalommal lehet jelölni a reáltárgyak legjobb oktatóit a …