Árvízhelyzet: felajánlja segítségét a Waberer’s Csoport

Logisztikai és szállítmányozási kapacitásainak egy részét ajánlotta fel a Waberer’s Csoport a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak az árvíz elleni védekezésben – közölte a vállalat. A társaság évek óta segíti a katasztrófahelyzetekben a munkálatokat, 2012 óta például a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Bükk Mentőcsoport logisztikai állományát biztosítja. 

Nagyon jelentős károkat okoztak az elmúlt napokban az árvizek és a „Boris” névre keresztelt ciklon miatt kialakult viharok szerte Európában, ezen belül elsősorban a közép-kelet-európai régió országaiban. A Waberer’s Csoport évek óta együttműködik a katasztrófavédelemmel, a vállalat számára kiemelten fontos, hogy a válsághelyzetekben logisztikai tapasztalatával és kapacitásaival segítse a munkálatokat és a rászorulókat.

„A Waberer’s Csoport elkötelezett a társadalmi környezetének támogatása mellett. Legyen szó olyan rendhagyó körülményekről, – mint a koronavírus-járvány, az ukrajnai háború, a Duna 2013-as áradása -, vagy állandó segítségnyújtásról, – mint a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Bükk Mentőcsoport logisztikai állományának biztosítása 2012 óta -, kötelességünknek érezzük, hogy segítséget nyújtsunk a logisztikai tevékenységünkkel” – mondta Barna Zsolt, a Waberer’s International elnök-vezérigazgatója. 

A Waberer’s Csoport ezért a Duna menti árvízvédelmi készültséget 5 db nyerges szerelvény és képzett járművezetői állomány, 3 db tehergépjármű és képzett járművezetői állomány az árvízvédelmi készültség teljes időszakában való rendelkezésre bocsátásával szeretné segíteni. Emellett a munkálatokat 1 fő logisztikai vezető a járművek és járművezetők szakmai irányításával segítené, illetve 24 raklap 0,5 literes szénsavmentes ásványvizet, 300 db pulóvert és 540 pár marhabőr kesztyűt is felajánlottak. 

A Fővárosi Katasztrófavédelem a mai napon a felajánlások nagy részét el is fogadta és 24 raklap ásványvizet, 540 pár kesztyűt a cégcsoport el is juttatja az általuk kijelölt 8 helyszínre az ország különböző pontjain, ahol ezekre a legnagyobb szükség van.

Waberer’s Csoport kollégái a helyszínen is részt vesznek a védekezésben

A BDPST összefogásában a Waberer’s kollégái is részt vesznek, és több mint 34 dolgozó szeptember 17-től váltott csapatokban segíti különböző helyszíneken az árvízzel szembeni védekezést az Ökumenikus Segélyszervezet koordinálásában. Ez a BDPST Group történetének legnagyobb, koordinált támogatási akciója, amelyben a csoporthoz tartozó vállalatok is aktívan részt vesznek, akár helyszíni segítségnyújtásról, akár pénzbeli támogatásról vagy adománygyűjtésről van szó.

www.waberers.com

- bdpst24.hu

Check Also

Gasztrotörténelmet írt a Food Truck Show!

Itt a 100. rendezvény! A Vámház körúton ünnepelnek a mozgó éttermek Divathullámnak hitték, de túlélte, …