Tisztelgés a BUENAVISTA SOCIAL CLUB elött 

  • OMARA PORTUONDO
  •  BÚCSÚTURNÉ
  •  Papp László Budapest Sportaréna / 2024. október 06. vasárnap este 7 óra

Buena Vista Social Club előtt tiszteleg Omara Portuondo Budapesten: Különleges  koncert és egyedülálló lehetőség a magyar közönség számára 2024. október 6-án.

Örömmel jelentjük be, hogy a Buena Vista Social Club előtt tiszteleg Omara Portuondo, a kubai zene élő legendája..A különleges koncert nem csupán egy alkalom a zeneszeretők számára, hogy élőben hallhassák a világzene egyik legnagyobb ikonját, hanem egyben Omara búcsúturnéjának egyik kiemelt állomása is.

Omara Portuondo 1930-ban született Havannában, és az évtizedek során nemcsak a kubai zene, hanem az egész világ zenei színterének meghatározó alakjává vált. Pályafutása során a „filin” műfaj egyik vezető művészeként vált ismertté, amely az amerikai torch songokat és a kubai dzsesszt ötvözi. A Buena Vista Social Club projekt révén Omara nemcsak Kubában, hanem világszerte elismertséget szerzett.

A Buena Vista Social Club hatalmas ajándék volt számomra, és örökre megváltoztatta az életemet, úgy döntöttem, hogy fiatal maradok, és minden nap tanulok valami újat.”-nyilatkozta Omara.

 

A Buena Vista Social Club 1997-ben vált világhírűvé, amikor Ry Cooder amerikai gitáros és producer összehozta ezt az ikonikus kubai zenekart. Omara Portuondo, a formáció egyetlen női tagjával. Ebben az évben debütált az Egyesült Államokban, a legendás Carnegie Hall színpadán. A Buena Vista Social Club film és album világsikere elindította Omarát  új életfejezete felé, amely lehetővé tette számára, hogy több generáció rajongását is elnyerje.

Az évek során számos világkörüli turnén vett részt, és a zenei világ számos díjjal és elismeréssel jutalmazta tehetségét. Legutóbbi albuma, a „Vida”, Latin Grammy-díjat nyert, és az amerikai Grammy-jelölést is elnyerte. A Buena Vista Social Club révén Omara Portuondo neve örökre összeforrt a kubai zene gazdagságával és a világzene történetével.

 

A Buena Vista Social Club öröksége áll a középpontban Omara Portuondo 2024-es turnéján, amely során Spanyolországban, az Egyesült Államokban és Magyarországon is fellép. Budapesti koncertje egyedülálló lehetőséget kínál a magyar rajongóknak, hogy élőben élvezzék a Buena Vista Social Club zenei hagyatékát, miközben közelebbről megismerhetik az ikonikus művésznőt. A koncert különleges pillanatokat ígér, hiszen Omara életpályájának legnagyobb dalai csendülnek majd fel, amelyek megidézik a kubai zene gazdagságát és varázsát.

A budapesti fellépés során a közönség nemcsak a zenei előadást élvezheti, hanem egy igazi latin ünnepet is, ahol a kubai kultúra és a zene szenvedélye találkozik. Omara Portuondo mindig mély érzelmeket vitt előadásaiba, és ez a koncert sem lesz kivétel. A Buena Vista Social Club zenei örökségének megidézése egy olyan élmény, amit nem szabad kihagyni. 

 

Ne hagyja ki a lehetőséget, hogy része legyen ennek a különleges estnek, amely a Buena Vista Social Club és Omara Portuondo ragyogását hozza el Budapestre!

Jegyek: https://www.eventim.hu/hu/jegyek/omara-portuondo-budapest-papp-laszlo-sportarena-631457/event.html

A koncert szervezője a Green Stage Production iroda, melynek mottója:

„A Földünk védelme, és ezért tudatos célunk, minden általunk megrendezésre kerülő koncert, előadás megvalósításához szükséges energiafelhasználások adataiból kiszámíthassuk az adott események Ökológiai lábnyomát, ezen számítások eredményeként pedig annyi fát ültessünk hazánkban, amely ezt a keletkezett öko lábnyomot ellensúlyozni képes”.

- bdpst24.hu

Check Also

Nem csak a padlóról, de a kutyánkról is porszívózhatjuk ezentúl a szőrszálakat

A Dreame Technology Z30 vezeték nélküli porszívó az egyik legerősebb szívóerővel rendelkezik a piacon A …