Budapesttől, szeretettel! 

  • A fővárosi szociális intézmények lakóit ünnepelték

A Budapesttől, szeretettel! projekt szervezői három látszólag eltérő, de problémáikban sokszor hasonló, társadalmilag érzékeny csoport számára fenntartott szociális intézménybe vittek vidám programokat, kultúrát és törődést. 

A Budapest Brand eseménysorozata idén is különleges élményekkel lepte meg a rászoruló családokat, idősotthonokban és hajléktalanszállókban élőket. Augusztus 28-án a BMSZKI Családok Átmeneti Otthonának lakói a zuglói Rákosszeg parkban egy olyan családi napon vehettek részt, amin gyerekek és szülők egyaránt kikapcsolódhattak. A Common Vibe csapata által szervezett foglalkozásokon rapszövegeket írtak és adtak elő a gyerekek, hangszereket készítettek, közösen doboltak. A Horváth Kristóf „Színész Bob”, Mogyoró Kornél és kollégáik által tartott workshopok után a Várkonyi Csibészek koncertje zárta a programot. Az ajándékokat Karácsony Gergely főpolgármester adta át, Dr. Bősz Anett és Kiss Ambrus főpolgármester-helyettesekkel együtt. 

Augusztus utolsó két napján a Budapest Brand a Baptista Szeretetszolgálattal közös tanszergyűjtést szervezett, hogy a gyerekek idei iskolakezdése gördülékenyen indulhasson minden családnál.

A Kamaraerdei, a Rupphegyi úti és a Bánk Bán utcai Idősek Otthonában élők közösségi programokon vehettek részt szeptember elején. Kézműves foglalkozások, szépségszalon, Kárász Eszter zenés műsora, az A.K.T Színésznő-Zenekar és a Piros Orr Bohócdoktorok csapata csempészett jókedvet az otthonok idős lakóinak hétköznapjaiba.

A BMSZKI Alföldi Átmeneti Szállás lakóinak pedig egy igazi kerti partit tartottak. A sokszínű programon volt közösségi főzés R. Kárpáti Péter színész vezetésével, majd közös étkezés és lengőteke bajnokság, eközben fodrászok hajvágással, frizuraigazítással kedveskedtek a lakóknak. Ezután nótakoncert következett Lakatos Dórival, majd táncdalfesztivál a RebekArt Produkció előadásában, illetve tombolasorsolás praktikus ajándékokkal. Az esemény végén a szálláson lakók pólót és hőtároló bögrét kaptak ajándékba, valamint a bajnokságon felavatott lengőteke készletet. A rendezvényt dr. Bősz Anett főpolgármester-helyettes nyitotta meg, Zakar Gergely, a BMSZKI igazgatója pedig a közösségi főzésbe is besegített.

A 2023-ban, Budapest 150. születésnapjára elindított kulturális programokat is tartalmazó rendezvénysorozat célja, hogy felhívja a társadalom figyelmét olyan sérülékeny csoportokra, mint az idősek, a hajléktalanok vagy a rászoruló családok úgy, hogy közben örömet is szerez az intézmények lakói számára.

Az eseménysorozat beágyazható kisfilmje: Budapesttől, szeretettel!_2024 (youtube.com)

A Budapesttől, szeretettel! program a Budapest Brand és a Fővárosi Önkormányzat szervezésében valósult meg.

Fotókredit: Képszerkesztőség

- bdpst24.hu

Check Also

A fiatalabb generáció tudatosabb, a 60 év felettiek viszont eladósodtak

Alaposabban mérlegelik a fiatalok a banki hitel felvételét mint 5 évvel ezelőtt, a 60 év …