Bakancslista-beszélgetések Dr. Almási Kittivel a Futni mentem című film kapcsán!

Rendhagyó interjúsorozat készült a Futni mentem című film kapcsán. Herendi Gábor november 21-én mozikba kerülő új romantikus vígjátéka egy bakancslista teljesítése körül bonyolódik, aminek utolsó tétele a maraton lefutása. A bakancslista-jelenség kapcsán izgalmas beszélgetéssorozat készült: Dr. Almási Kitti klinikai szakpszichológus kérdezte a film színészeit a saját bakancslistáikról és viszonyulásukról a kitűzött és elért célok kapcsán. Bányai-Kelemen Barna, Csányi Sándor, Ember Márk, Lovas Rozi, Tenki Réka, Trill Beatrix színművészek és a filmben szereplő Góg Anikó triatlon olimpikon is őszintén beszélt a vállalásairól, az első, fordított interjúban pedig Ember Márk kérdezte Almási Kittit a bakancslistázás pszichológiai hátteréről.

Vera (Udvaros Dorottya) a férjével (Csuja Imre) közösen teljesít egy bakancslistát. Már csak egy kihívás marad hátra, amikor a férj váratlanul meghal. Az asszony elhatározza, hogy az utolsó kívánságot is végrehajtja, és lányaival (Lovas Rozi, Tenki Réka, Trill Beatrix) váltóban lefutja a maratont. Apró probléma, hogy egyikük sincs fizikálisan és mentálisan felkészülve a futásra. Emma (Trill Beatrix) a munkában és magánéletben sem találja a helyét. Dorina (Tenki Réka) a család helyet a karrierre koncentrál. Kata (Lovas Rozi) a két gyerekét neveli és arra vágyik, hogy hosszú évek után a párja, Ákos (Bányai Kelemen Barna) végre megkérje a kezét. A futáshoz Vera egy edzőt (Ember Márk) kér fel, akivel korábban Emmának volt már egy kutyás kalandja. A karrierista Dorina a szomszéd kislánnyal kerül barátságba, akit egyedül nevel a rendőrezredes Tamás (Csányi Sándor). Az anya és lányai lehetetlennek tűnő vállalkozása a rokonokat és barátokat is váratlanul éri, Vera azonban nagyon eltökélt.

Szinte mindannyiunknak van bakancslistája, még ha nem is annak hívjuk őket. A 21. században visszatérően listázunk mindent, ami fontos, vagy fontosnak vélt, legyen szó a legfontosabb filmekről, zenékről, ételekről, könyvekről, turistaattrakciókról stb., amiket látni, hallani, kóstolni, olvasni, meglátogatni kell az életünkben. A közösségi média korában pedig ezek a listázások, kihívások új szintre emelkedtek.

Dr. Almási Kitti klinikai szakpszichológussal a Futni mentem című film kapcsán körbejártuk a témát, majd arra kértük őt, hogy a színészeket a saját bakancslistáikról kérdezze, illetve igyekezzen a vállalásaikat az életükre tükrözni.

Ezek a különleges interjúk jelennek szerdánként, heti rendszerességgel a Futni mentem november 21-i mozibemutatójáig. Első alkalommal Dr. Almási Kitti beszél a bakancslistázás pszichológiai hátteréről, majd minden héten mást kérez a saját listázásairól. Bányai-Kelemen Barna, Csányi Sándor, Ember Márk, Lovas Rozi, Tenki Réka, Trill Beatrix színművészek és a filmben szereplő Góg Anikó triatlon olimpikon is őszintén beszélt a vállalásairól, fantasztikus pillanatokkal gazdagítva az érdeklődőket. 

A szerkesztett interjúk mellett Dr. Almási Kitti saját YouTube csatornáján (https://www.youtube.com/@dralmasikitti) az összes beszélgetés megtekinthető lesz teljes hosszában.

Az első beszélgetés itt tekinthető meg: 

 

A Futni mentem rendezője Herendi Gábor, akinek eddigi hét filmje az elmúlt két évtizedben közel 2,5 millió nézőt vonzott a mozikba, amivel messze a legsikeresebb magyar rendező. A rendszerváltás utáni filmkészítés tíz legnézettebb mozijából négyet Herendi rendezett és egyedülálló módon valamennyi filmjét legalább 100 ezer néző látta a mozikban.

Futni mentem kivételes sztárparádét tartogat: a főszerepet a Nemzet Színésze, a Kossuth-díjas Udvaros Dorottya játssza, mellette napjaink legnépszerűbb színészei szerepelnek, akik számos sorozat- (A mi kis falunk, Gólkirályság, Valami Amerika) és mozisiker (Valami Amerika, Toxikoma, Seveled, Coming Out) után most együtt láthatók filmen. A film további főbb szereplői Udvaros Dorottya mellett Lovas Rozi, Tenki Réka, Trill Beatrix, Bányai Kelemen Barna, Csányi Sándor, Ember Márk, Csuja Imre, Schmied Zoltán, valamint Gálffi László, Hevér Gábor, Trokán Péter, de feltűnik benne mások mellett Góg Anikó, triatlon olimpikon, személyi edző is. Az egyik legnépszerűbb magyar férfiszínész Csányi Sándor tizenegy év szünet után látható ismét mozivásznon.

A Futni mentem függetlenfilmként készül a Vertigo Média gyártásában, producerei Kárpáti György és Berta Balázs. A vígjáték forgatókönyvét Divinyi Réka és Miklya Anna írta, operatőre Szatmári Péter, zeneszerzője Hrutka Róbert, koproducere Pusztai Ferenc, a film médiapartnere az RTL. A Futni mentem november 21-től látható országszerte a mozikban a Vertigo Média forgalmazásában.

 A fotót Bajkov Aurél Valentin készítette.

- bdpst24.hu

Check Also

A magyar lakosság háromnegyede küzd valamilyen krónikus egészségügyi problémával

egyre népszerűbbek a természetes gyógymódok A magyar lakosság 75 százalékának van valamilyen egészségügyi problémája, a …