Átadták Törökbálinton a Würth új központját

  • Több mint háromszorosra nőtt a cég tárolási kapacitása

Hivatalosan is átadták a Würth Szereléstechnika Kft., Magyarország egyik legnagyobb szereléstechnikai termékeket forgalmazó vállalatának 1 950 négyzetméteres alapterületű irodaházát és 4 800 négyzetméteres raktárépületét Törökbálinton, ezzel több mint háromszorosára növelve a cég tárolási kapacitását korábbi, budaörsi raktárához képest. A közel 26 millió euró értékű beruházás 2021-ben indult. A németországi központú családi vállalkozás 36 éve van jelen hazánkban, üzlethálózatuk országos lefedettségű, a huszadik, veszprémi Würth Shop még ez év novemberében megnyílik.

Felismerve a piac jelentőségét, a Würth-csoport az egyik első külföldi vállalatként érkezett Magyarországra 1988-ban. A cég 4 fős vállalkozásként indult, ma már országszerte 316 munkatársa van, ebből közel 130-an dolgoznak az új, törökbálinti központban. 

Az új törökbálinti telephely tervezésekor kiemelt szerepet kapott a természetes fény, amit az irodaház nagy üvegfelületei biztosítanak. A raktárcsarnok lesüllyesztése lehetővé teszi a kilátást a közeli erdős területre, így az épület kialakítása nemcsak esztétikus, de környezetével is összhangban van. A központ teljes mértékben földgáz mentes, az irodaház és a raktárcsarnok hűtéséről, illetve fűtéséről hőszivattyúk gondoskodnak. Az épületek energetikai besorolása BB. Az irodaház parkolójában 6 töltőoszlopon egyidejűleg 12db elektromos autó tölthető. A napelemes energiatermelés kiépítésének első fázisában a raktárcsarnok tetején 175 KWh-os rendszert alakítottak ki, amelynek további bővítése várható. Az épületek terveit a Demeter Design Stúdió és a Reload Építészstúdió készítette, a generálkivitelezési munkálatokat a Kész Group végezte. Generál építész és belsőépítész tervezők Demeter Nóra DLA (DDS Design), Petőcz-Tóth Anikó és Csizmadi Péter DLA (Reload Építészstúdió) voltak. 

Az új székház ünnepélyes avatóján Prof. Dr. h. c. mult. Reinhold Würth, a vállalat tulajdonosa ünnepi beszédet mondott, amelyben kiemelte a magyarországi cég gazdag múltját és jövőbeli terveit. Az ünnepségen a Würth család tagjai mellett számos üzleti partner és meghívott vendég is jelen volt, akik együtt ünnepelték a vállalat új mérföldkövét.

Csapó Gergely, a Würth Szereléstechnika Kft. ügyvezető igazgatója a megnyitón elmondta: „Az évek során olyan infrastruktúrát építettünk ki, amelyen keresztül bármikor partnereink segítségére lehetünk: 180 fős értékesítési csapatunk iparágakra specializálódva dolgozik, miközben folyamatosan bővítjük üzleteink számát és fejlesztjük elektronikus kereskedelmünket. Szerteágazó tevékenységünknek most olyan hátteret hoztunk létre, amely évtizedekre biztosítja a kompromisszumok nélküli fejlődési lehetőséget. Ez a központ a bizonyíték rá, hogy a Würth-csoport hosszú távon tervez magyarországi partnereivel. Mi hiszünk abban, hogy a partnerekhez közel lenni érték.” 

Csapó Gergely

A Würth Szereléstechnika Kft. a gazdaság minden szereplője számára biztosítja sajátmárkás szereléstechnikai termékeit és az ezekhez tartozó széleskörű szolgáltatásait. A vállalat (nettó) árbevétele 2023-ban közel 16,5 milliárd forint volt.

A folyamatos fejlődésnek és a tudatos vevőközpontú stratégiának köszönhetően a Würth Szereléstechnika Kft. partereinek száma mára eléri 24 000-et. A Németországban forgalmazott 180.000 féle Würth termékből Magyarországon már több mint 77 000 elérhető, amiből a most átadott törökbálinti raktár kapacitása biztosítja, hogy 11 500 féle folyamatosan rendelkezésre álljon partnerei számára.

- bdpst24.hu

Check Also

Közel hatszázmillió forintból modernizálta zalaegerszegi szupermarket áruházát a SPAR

Megszépült, és új funkcióval is bővült Zalaegerszeg egyik közkedvelt, kertvárosias övezetében található SPAR szupermarkete, amely …