A SOFMEDICA Csoport 30 éves egészségügyi innovációt ünnepel

  • életeket alakít át egész Új-Európában

A SOFMEDICA Csoport idén ünnepli három évtizedes innovációját az egészségügyi ágazatban. Az 1994-ben alapított csoport azzal a céllal indult, hogy forradalmasítsa a betegellátást. Ma már hat európai országban – Romániában, Görögországban, Magyarországon, Bulgáriában, Cipruson és legutóbb Horvátországban – az átalakulás jelzőfénye. A Csoport útját nemcsak a régióban bevezetett innovatív technológiák határozzák meg, hanem a megérintett emberi életek is. Az életveszélyes betegségek korai és pontos diagnosztizálására összpontosítva, egészen a legfejlettebb sebészeti technikákkal történő kezelésükig, a SOFMEDICA Csoport következetesen arra törekszik, hogy mindig a pácienst helyezze előtérbe.

Megalakulása óta a SOFMEDICA Csoport a régióban több, mint 55 millió eurót invesztált. A Csoport úttörő pozícióját azáltal szilárdította meg, hogy innovatív oktatási programok bevezetésével, és első osztályú egészségügyi ingatlanok fejlesztésével egy teljes ökoszisztémát épített ki a régió egészségügyi szakembereinek szolgálatában. Ez a holisztikus megközelítés lehetővé tette, hogy az egészségügy területén a csoport számos elsőséget érjen el a régióban: olyan terápiák bevezetésével, mint az otthon végezhető dialízis, a bal kamrai támogató eszközök (műszív), a robot-asszisztált sebészet, a kapszulás videoendoszkópia és a transzkatéteres billentyűcsere. Ezek az eredmények is alátámasztják a Csoport elkötelezettségét, hogy a legfejlettebb orvostechnikai megoldásokat tegye elérhetővé Európa legtávolabbi betegei számára is.  Az évek során a szervezet jelentősen bővült, 2024-re a becsült forgalma 70 millió euró

Ehhez a jelentős mérföldkőhöz közelítve a Csoport köszönetét fejezi ki üzleti partnereinek, alkalmazottainak és ügyfeleinek, mindazoknak, akikkel együtt tette meg ezt az utat.

Minden egyes áttörés a közös látásmód és erőfeszítés eredménye volt. A vállalat tudja, hogy az elmúlt 30 év nem lehetett volna sikeres azok bizalma és együttműködése nélkül, akik osztoznak küldetésében: a legjobb egészségügyi ellátás demokratizálásában.  

„Ami azzal a céllal kezdődött, hogy megkönnyítsük a csúcstechnológiához való hozzáférést Romániában, az mára egy olyan küldetéssé nőtte ki magát, hogy átalakítsuk az egészségügyi ellátást egy egész, immár hat uniós országból álló régióban – lépésről lépésre. Egy kórház, egy orvos, egy beteg. Visszatekintve, sikerünket nem annyira az általunk bevezetett technológiákban mérjük, hanem inkább az emberi sorsokban – egészségügyi szakemberek és betegek – akiknek az életére hatással voltunk.”Georgios Sofianos, vezérigazgató, SOFMEDICA Csoport  

A SOFMEDICA Csoport szilárdan hisz abban, hogy az igazi egészségügyi átalakulás ott történik, ahol a technológia, az oktatás és az emberi együttérzés találkozik. A Csoport továbbra is kitart küldetése mellett, az egészségügyi szakembereket olyan eszközökkel, képzéssel és technológiával kell felvértezni, hogy a lehető legjobb ellátást tudják nyújtani. Eddig több, mint 7 millió eurót fektetett be az egészségügyi szakemberek számára kidolgozott átfogó képzési programok fejlesztésébe. Ez a kezdeményezés hangsúlyozza a vállalat elkötelezettségét az ágazat minőségi fejlesztése iránt, illetve, hogy a szakemberek olyan eszközökkel és ismeretekkel rendelkezzenek, amelyekkel kitűnhetnek az egyre inkább változó környezetben.

A SOFMEDICA Csoport növekedése a pénzügyi fegyelemre, a minőségirányításra és a compliance-re (szabályoknak való megfelelőségre) irányuló stratégiai összpontosítással tartható fenn. Ezekre a területekre történő befektetés, bár rövid távon erőforrás-igényes, döntő fontosságú volt a vállalati kultúra kialakításában. Ami igazán megkülönbözteti a SOFMEDICA Csoportot az a compliance, a megbízhatóság és a hosszú távú partnerkapcsolatok iránti töretlen elkötelezettsége. Az együttműködésen alapuló megközelítés és a kockázatok közös kezelése révén a vállalat olyan megbízható partner ügyfelei számára, mely nem csupán a technológia szállítására, hanem a fenntartható eredményekre és a hosszú távú sikerre is összpontosít.

„A jövőt úgy látjuk, hogy a digitális és robotizált megoldások innovatív utakból standard ellátássá válnak, felgyorsítva az életmentő prognózishoz, diagnózishoz és terápiához való hozzáférést. Továbbra is a megbízható partnerkapcsolatok kiépítésére összpontosítunk ágazatokon és határokon átnyúló együttműködés elősegítésével, mindeközben szem előtt tartva a beteget, aki a végső kedvezményezett. A fejlesztések előmozdításával nem csupán a csúcstechnológia szállítása a célunk, hanem az egész egészségügyi ökoszisztéma átalakítása, biztosítva, hogy a legjobb ellátás minél több ember számára elérhető legyen, megerősítve a szakembereket és felemelve a közösségeket”Georgios Sofianos, vezérigazgató, SOFMEDICA Csoport   

A jövőre nézve a SOFMEDICA Csoport célja, hogy örökségére építve a digitális egészségügyi innovációkra összpontosítson, új régiókban terjeszkedjen, erősítse jelenlétét a betegek teljes életútján, és fenntartsa az egészségügyi ellátáshoz való integrált megközelítését. A Csoport a betegellátás fellendítését tervezi a mesterséges intelligencia és az adatvezérelt technológiák klinikai munkafolyamatokba való integrálásával, a műtők optimalizálásával és a géndiagnosztika kezelési tervekbe való beépítésével. Azáltal, hogy a Csoport a korai diagnózistól a gyógyulásig a betegek igényeinek teljes spektrumát lefedő megoldásokat kínál, valamint az egészségügyi rendszerekkel stratégiai partnerkapcsolatokat épít, tovább erősíti hatását, miközben fenntartja a modern egészségügyi ellátás magas színvonalát. 

- bdpst24.hu

Check Also

rajtunk is múlik, kik gyógyítják majd a gyermekeket

a K&H jövő gyógyítói díj a kiemelkedő fiatal gyermekorvosokat ismeri el Több mint 600 magyar …