Elkezdődött a LaserFun, az ősz legizgalmasabb sportos kihívása

Gulyás Michelle főszereplésével, több száz érdeklődő fiatallal vasárnap elindult a DO60 LaserFun, azaz a laser run-t és az öttusát népszerűsítő országos toborzó kampány, amelynek az első állomása Csepel volt. Párizsi olimpiai bajnok öttusázónk nem csak bemutatta a sportág legizgalmasabb versenyszámát és segített a diákoknak lőni a lézerpisztollyal, de ő is részt vett egy futamon és mindenki fotózkodhatott vele, aki kérte. Folytatás szeptember 28-án Budaörsön.

Gulyás Michelle olimpiai bajnok öttusázó részvételével elrajtolt a Do60 LaserFun! A hat állomásos országos rendezvénysorozat célja, hogy a 10 és 18 év közötti fiatalok megismerkedjenek a laser run-nal, valamint az öttusával, és minél többük életének legyen természetes része a mindennapos testmozgás.

– Teljesen olyan hangulata van a LaserFun programnak, mint a versenyhelyszíneknek, visszaadja azt az érzést, amit a versenyeken szoktam érezni. A laser run az öttusa legváltozatosabb, legszínesebb része. Ha eljönnek drukkolni nekem a barátaim vagy a családom, nekik mindig a laser run a kedvenc versenyszámuk. Azt gondolom, hogy ha a fiatalok kipróbálják a laser run-t, akkor az lesz az, ahol igazán meg tudják szeretni az öttusát, meg tudják érezni, hogy milyen öttusázónak lenni és kedvet kaphatnak hozzá, hogy elkezdjék – mondta az olimpiai bajnok öttusázó.

Balogh Gábor olimpiai ezüstérmes öttusázó a kampányt szervező Magyar Diáksport Szövetség elnöke, illetve a Magyar Öttusa Szövetség elnöke is, így teljes lendülettel támogatja a sorozatot.

– Az a célunk, hogy olyan tömegsport rendezvényeket szervezzünk a diáksport keretein belül, amivel nagyon sok gyereket tudunk megmozgatni. Az öttusa szövetség célja, hogy bemutassa a gyerekeknek ennek a sportágnak a szépségét és így be tudjuk vonzani a fiatalokat. A laser run a futás és a lövészet kombinációjával egy olyan versenyszám, ami állóképességet, ügyességet és pontosságot is igényel. Azt látjuk, hogy nagyon népszerű a fiatalok körében. Két olyan csodálatos siker után, mint Gulyás Michelle olimpiai aranyérme és Böhm Csaba győzelme a világbajnokságon, méltán mondhatjuk, hogy 2024 a magyar öttusa éve volt. Ezt szeretnénk meglovagolni és növelni a sportág népszerűségét – mondta Balogh Gábor, aki Gulyás Michelle olimpiai bajnok öttusázónk és az eseménysorozat első állomásának otthont adó Csepel polgármestere, Borbély Lénárd társaságában maga is kipróbálta a laser run pályát.

A LaserFun sorozat további állomásai:

  • szeptember 28. – Budaörs, Decathlon áruház parkolója
  • szeptember 29. – Dunakeszi Diáknegyed
  • október 6. – Székesfehérvár, Bregyó közi Atlétikai Központ
  • október 12. – Miskolc, Rendvédelmi Technikum
  • október 19. – Budapest, Városliget

Nevezni a laserfun.hu oldalon, vagy a versenyek helyszínén lehet.

Új korszak kezdődik az öttusában

A hatalmas magyar sikert hozó párizsi olimpia után megújul az öttusa! A hagyományosnak nevezhető öt sportággal (párbajtőrvívás, úszás, lovaglás, futás, lövészet) idén találkozhattunk utoljára, a jövőben az akadályverseny váltja fel a díjlovaglást. Gulyás Michelle tehát az utolsó női olimpiai bajnok az öttusa hagyományos formájában és miután világrekorddal nyert, ezt örökre megtarthatja, mert már soha nem döntheti meg senki.

Fotó: Andrónyi Tamás

- bdpst24.hu

Check Also

DélKerTÉSZ: Rekordmennyiségű magyar zöldség került a boltláncokba

Saját boltot kapnak a szentesi termelők A korábbinál is jobban odafigyelnek a magyarok a megvásárolt …