„Rájöttem, hogy van élet a színházon túl”

  • Scherer Péter beszél életének világlátást formáló fordulatairól, emlékekről, jelen idejű érzésekről, Petőfi és József Attila versei kapcsán.

A VerShaker YouTube-csatorna ötödik évadjának első műsorát az Ördögkatlan fesztiválon láthatták élőben a nézők. A humorral és fájdalommal is átszőtt beszélgetésből készült szerkesztett videót szeptember 13-án 16:00-tól láthatja a közönség a YouTube-on. 

Versmegfejtő beszélgetésekben neves színművészek hozzák el és adják elő legkedvesebb verseiket, és annak kapcsán kérdezi őket a szerkesztő-házigazda, Zoltán Áron. A vers olyan dobbantóvá válik, amelyről elrugaszkodva egy kivételes, mélyre menő beszélgetés tanúi lehetnek a nézők, miközben fontos irodalmi ismeretekkel is gazdagodnak. 

Pepe laza, őszinte jelenléte és közben széles körű felkészültsége ebben a műsorban is garantálja ezt az élményt. Petőfi Sándor Itt állok a rónaközépen verse kapcsán többek között a halállal való szembenézésről, József Attila Talán eltűnök hirtelen című verse kapcsán pedig a fiatalság szabadságérzéséről, a nőkkel való kapcsolatról, gyermekkori emlékeiről és az alkotás folyamatáról mesél. Közben pedig személyes képet kapunk a két költőről is, úgy, ahogy Pepe korábbi munkái és tapasztalatai alapján festi meg nekünk.

 

  • Felvétel: AAM Factory, felvételvezető, operatőr: Székely Szabolcs
  • Szerkesztés, vágás: Andella Mirtill
  • Felelős szerkesztő: Zoltán Áron

#SchererPepe #PetőfiSándor #JózsefAttila

- bdpst24.hu

Check Also

A magyar lakosság háromnegyede küzd valamilyen krónikus egészségügyi problémával

egyre népszerűbbek a természetes gyógymódok A magyar lakosság 75 százalékának van valamilyen egészségügyi problémája, a …