A UPS megvásárolja a német Frigo-Transt

A UPS bejelentette, hogy megállapodott a német Frigo-Trans és testvérvállalata, a BPL (együttesen „Frigo-Trans”) iparágvezető, komplex egészségügyi logisztikai szolgáltatók felvásárlásáról. Az akvizíció tovább bővíti a UPS Healthcare végponttól végpontig terjedő logisztikai képességeit Európa-szerte. 
Az újabb felvásárlás a UPS több éve tartó, a vállalat egészségügyi hálózatának bővítésére irányuló programjának része, mellyel ügyfeleik növekvő igényét szolgálják ki hőmérséklet-érzékeny és időkritikus logisztika terén. A program részeként ez év elején összesen 20 millió euró értékben vásároltak korszerű, hőmérséklet-szabályozott járművet Európa-szerte, többek között Magyarországon is.
„A gyógyszeripar gyors ütemű innovációja szükségessé teszi az integráltabb hűtő- és fagyasztott ellátási láncok kialakítását” – mondta el Kate Gutmann, a UPS egészségügyi és ellátási lánc megoldásokért felelős elnöke. „A Frigo-Trans tovább mélyíti a UPS ügyfelei számára kínált megoldás-portfólióját, és segít abban, hogy a világ első számú komplex egészségügyi logisztikai szolgáltatójává váljunk.”
 
A Frigo-Trans hálózata olyan hőmérséklet-szabályozott raktározást nyújt, amely hat hőmérsékleti zónát fed le a kriotartománytól (-196°C) a szobahőmérsékletig (+15° és +25°C között); egy páneurópai hűtőlánc-szállítási rendszert, valamint hőmérséklet-szabályozott és időkritikus szállítmányozási képességeket foglal magában.
A tranzakciót várhatóan 2025 első negyedévében zárják le, a szokásos hatósági felülvizsgálatok és jóváhagyások függvényében. A tranzakció értékét és feltételeit a felek egyelőre nem hozzák nyilvánosságra.
A UPS innovációiról és ügyfélközpontú megoldásairól további információkat talál az about.ups.com oldalon.

- bdpst24.hu

Check Also

Jön a víz, úszik a kocsi: így autózzon árvíz idején!

Az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb árvize sújtja Kelet-Közép-Európát. Ilyen helyzetben életünk minden területét, így az …