Ismét az Intesa Sanpaolo vezérigazgatója lett Európa legjobb bankvezetője

Carlo Messina, az Intesa Sanpaolo vezérigazgatója hetedik alkalommal végzett az első helyen az Extel felmérésén, amelyben több mint 1800 befektető és pénzügyi elemző véleményét kérték ki, így övé a kontinens legjobb bankvezetőjének járó elismerés (Europe’s best bank CEO). A legnagyobb olasz és az egyik legjelentősebb nemzetközi pénzintézetet ugyanezen a felmérésen a kiváló befektetői kapcsolataiért rangsorolták Európa élére.  

Az Intesa Sanpaolo bankcsoport vezérigazgatója, Carlo Messina kapta a legtöbb szavazatot azon a közelmúltban publikált Extel felmérésen, amelyben, többek között, arra kérdeztek rá, hogy ki Európa legjobb bankvezetője. A rangsor kilenc éves történetében ez már a hetedik alkalom, hogy az Intesa Sanpaolo vezérigazgatója lett Európa legjobb pénzintézeti vezetője, két másik évben a második helyet szerezte meg. 

Az elismerés jelentőségét az adja, hogy a helyezés a pénzügyi szakma széleskörben osztott véleményét tükrözi, hiszen mintegy 1800 befektető és pénzügyi elemző véleményére alapul. Az Extel, amely a felmérést készítette, kutatóintézetként 50 éves múlttal és ehhez mért elismertséggel rendelkezik a pénzügyi szakmában. 

Carlo Messina

Az idei felmérés a vezetés minősége és a pénzügyi közösséggel való kapcsolatai alapján további kategóriákban is az első helyre sorolta az Intesa Sanpaolot Európában: 

  • a bank Igazgatótanácsa harmadjára lett a Legjobb Vállalati Igazgatótanács az európai bankok körében – azóta őrzi ezt a címet az Intesa Sanpaolo, mióta ezt a kategóriát megalapították; 
  • Stefano Del Punta nyolcadik éve a Legjobb Pénzügyi Igazgató; 
  • Marco Delfrate a hetedik éve a Legjobb IR (befektetői kapcsolatokért felelős) Szakember; 
  • az Intesa Sanpaolo IR (befektetői kapcsolatokért felelős) csapata – amelyet Marco Delfrate és Andrea Tamagnini vezet – ugyancsak hetedik éve vezeti az európai rangsort;
  • és az Intesa Sanpaolo ESG programja ötödik éve a legjobb az európai bankok mezőnyében.

Hatalmas büszkeséggel tölt el, hogy az Intesa Sanpaolo európai vezető szerepét évről-évre megerősítik. Mérhetetlenül hálás vagyok a munkatársainknak odaadó munkájukért, mert ez elsősorban az ő érdemük, de fontos szerepet játszott az elismerésben a jól felkészült és összetartó vezetői csapatunk, az egyedi, kiválóan diverzifikált és versenyképes működési modellünk, és a technológiába eszközölt jelentős befektetéseink is” – mondta el Carlo Messina, az Intesa Sanpaolo vezérigazgatója. Hozzátette: „Meggyőződésünk, hogy a folyamatos párbeszédet az érintettjeinkkel csak úgy tudjuk fenntartani, ha őszintén és felelősségteljes módon kommunikálunk velük. A befektetők és a pénzügyi elemzők elismerését azt nyerte el, hogy rendre képesek vagyunk teljesíteni, sőt akár felül is múlni az üzleti célkitűzéseinket, miközben az ESG szempontokat sem veszítjük szem elől. Emiatt kiemelkedő világszerte a társadalomra kifejtett hatásunk.” 

- bdpst24.hu

Check Also

A felsőoktatásban tanuló diákok több mint négyötöde dolgozik

A nappali tagozatos egyetemista és főiskolás diákok bő egyharmada rendszeresen dolgozik tanulmányai mellett, a legalább …