7 tipp, hogy a kézfejed ne árulja el a korodat

Tudtad, hogy a kéz az egyik testrész, amelyen leginkább megmutatkoznak az öregedés első jelei? Az Amerikai Plasztikai Sebészek Társasága szerint a legtöbb ember valós életkorát már a kézfejükre pillantva is meg lehet állapítani. De miért tükrözi a kezünk annyira a korunkat, és hogyan tehetünk azért, hogy kordában tartsuk bőrünk öregedését? A FOREO szakértője összegyűjtött 7 trükköt, amelyek segítségével megőrizheted bőröd fiatalságát – a kézfejeden is.

A kézfej bőre sokkal vékonyabb, mint a tenyéren lévő, és habár utóbbi jóval inkább igénybe van véve, a kézfejünk mindkét oldalát érik környezeti stresszhatások – akár otthon, akár munka közben. A fakóság, a ráncok és öregségi foltok nem csak az arcbőrön és a nyakon bukkannak fel, sajnos a kézfejed is szemérmetlenül elárulhatja valódi életkorodat. 

Szerencsére azonban rengeteg módja van annak, hogy megőrizd kezeid fiatal megjelenését. Sosem késő hatékony, mégis egyszerű szokásokat beépítened a napodba. 

Mutatjuk a mi kedvenceinket:

Hidratálj, mint egy megszállott: Akárcsak az arcbőrnek, úgy a kézfejen lévő bőrnek is szüksége van nedvességre, hogy puha és rugalmas maradjon. A bőr a kor előrehaladtával kevesebb olajat termel és veszít rugalmasságából, ami szárazsághoz és ráncképződéshez vezet. Használj naponta többször hialuronsavat, glicerint és sheavajat tartalmazó kézkrémet, különösen kézmosás után, vagy reggel és este, lefekvés előtt, miután végeztél az arcápolási rutinoddal.

Bújócskázz a napfénnyel: Becslések szerint a bőr öregedésének 80 százalékáért közvetlenül vagy közvetve a káros napsugarak a felelősek. A kezed, ahogy az arcod, fokozottan ki van téve a napnak, ezért fontos, hogy soha ne feledkezz meg a fényvédő alkalmazásáról az arcon, nyakon, dekoltázson és a kézfejeken sem – akár hét ágra süt a nap, akár felhős az ég, az év minden napján, még akkor is, ha rövidebb ideig tartózkodsz kint!

Szabadulj meg a feleslegeslegtől: A sejt cserélődés elősegítéséhez elengedhetetlen az elhalt hámsejtek eltávolítása: hetente egyszer használj gyengéd fizikai vagy kémiai hámlasztót, például glikolsavat vagy tejsavat, hogy kezed sima és fiatalos maradjon. A rendszeres hámlasztás a hidratáló és öregedésgátló készítmények hatékonyságát is fokozza, mivel azok jobban felszívódnak, ha nem állja útjukat az elhalt sejtek rétege.

Fektess profi otthoni kezelésbe: A húszas éveid közepe után természetes módon kevesebb kollagént termel a szervezeted, ennek következtében lelassulnak a bőrben lejátszódó gyógyulási folyamatok és megjelennek az öregedés első apró jelei. A FOREO FAQ™ 221 Anti-Aging LED maszk kézre egy nem-invazív, fájdalommentes és pihentető kezelést nyújt, amely hatékonyan veszi fel a harcot az öregedéssel szemben. A maszk a kollagéntermelés fokozásához és az öregedés jeleinek kezeléséhez 623 optimalizált LED-pontot használ, hogy 8 különböző hullámhosszú LED-fényt juttasson a bőrbe – mindezt egy vezeték nélküli eszközzel, amely teljes mozgásszabadságot biztosít.

Vedd fel a kesztyűt: Ha háztartási munkát végzel – különösen, ha durva tisztítószereket használsz – mindig viselj gumikesztyűt, hogy megvédd a kézfejen lévő finom bőrt a kemikáliáktól. Ezek ugyanis szárazságot és irritációt okozhatnak, ami az öregedés korai jeleihez vezethet. Ha pedig beköszönt a kinti hideg, viselj kesztyűt, hogy megelőzd a kezed kiszáradását és repedezését!

A fiatalság egy vizes sport: A vízhiány a korai öregedés egyik fő oka, ezért a megfelelő hidratálás kulcsfontosságú az egészséges, fiatalos bőr megőrzéséhez. Igyál sok vizet a nap folyamán (emlékeztesd magad post-it-ekkel, applikációkkal, vagy barátokon, vagy családtagokon keresztül, bármi, ami neked megfelel), hogy bőröd rugalmas és belülről is hidratált maradjon. 

Tedd szokássá az egészséges életmódot: Ha meg is nyerted a genetikai lottót, az életkor előrehaladtával bizony neked is oda kell figyelned a megfelelő életmódra bőröd állapotának fenntartásához. Alapszabály, hogy kerüld a dohányzást, mivel az csökkenti a természetes kollagéntermelést és a véráramlást, és általában véve felgyorsíthatja az öregedést, így a bőröd fakóvá, élettelenné és ráncossá válik. Igyekezz extra testmozgással kezelni a stresszt, aludj sokat és jól minden nap, hogy a tested regenerálódni tudjon.

- bdpst24.hu

Check Also

Már Magyarországon is kaphatók a HUAWEI WATCH GT 5 okosóra-modellek

Továbbfejlesztett egészségfigyeléssel és szinte professzionális sportfunkciókkal érkezik az új okosóra-sorozat, ötvözve a látványos kialakítást a …