IWG: A STRATÉGIAI HÁLÓZATBŐVÍTÉS REKORDBEVÉTELT HOZOTT

  • AZ IWG 2024 ELSŐ FÉLÉVES EREDMÉNYE 
  • A PÉNZFORGALOM ÉS AZ EREDMÉNY IS NÖVEKEDETT

Az International Workplace Group plc – a hibrid munkamegoldások piacának első számú, 120 országban jelen lévő szolgáltatója, amelyhez a Spaces és a Regus márkák is tartoznak – közzétette a 2024. június 30-án lezárult hat hónapra vonatkozó eredményeit.

A 2024-es év első féléve meglehetősen erős időszak volt az IWG számára, amely rekord rendszerszintű bevételt, EBITDA-növekedést, folyamatos cash-flow generálást és közel öt év óta először ismét pozitív eredményt hozott. Az előző időszakban a vállalat három platformjához kapcsolódó üzleti tevékenységek megalapozása zajlott, és a stratégiai döntések eredményei most realizálódnak. A csoport egyedülálló márkastratégiája és globális hálózata egy új, innovatív piaci lehetőséggel lehetővé tette az IWG számára, hogy sokkal kisebb tőkeigénnyel növekedjen, és ezzel megfelelően pozícionálja üzleti tevékenységét nemcsak 2024 hátralévő részében, hanem a jövőre vonatkozóan is. 

A csoport teljesítménye: szilárd alapokon nyugvó rekordbevétel, cashflow-termelés és pozitív eredmény elérése.

  • A csoport legfontosabb féléves eredményei:
  • Minden idők legmagasabb rendszerszintű árbevétele: 2,1 milliárd dollár (az árfolyamhatást figyelmen kívül hagyva 2%-os növekedés)
  • 13%-os EBITDA-növekedés, 274 millió dollárra (2023. első fél év: 245 millió dollár)
  • 118 millió dollár üzleti tevékenységből származó cashflow, amely nettó adósságcsökkenést eredményezett. Nettó adósság: 768 millió dollár (2023. első fél év: 835 millió dollár)
  • Ismét pozitív eredmény: részvényenként 1,6 dollárcent nyereség, amely alapján 0,43 dollárcent osztalékelőleg fizethető.
  • A menedzselt partnerkapcsolatok szegmense tovább bővül: 387 új központra kötött szerződés, 247 megnyitás (a megnyitott irodahelyiségek száma 173%-kal nőtt az előző évhez képest).
  • Divíziószintű teljesítmény:
  • Menedzselt és franchise központok: növekedés az új központok számában, mind az új szerződéskötések, mind a megnyitások száma gyorsuló ütemben emelkedik. A díjbevétel a várakozásoknak megfelelően alakul.
  • Cégtulajdonban lévő és bérbeadott központok: további nyereséghányad-növekedés.
  • Worka: az árbevétel a korábbi előrejelzések szerint. 

  • Tőkeszerkezet: jelentős adósság-refinanszírozás, a lejáratok meghosszabbítása új rulírozó hitelkerettel 2029-ig/2030-ig. Az első kötvénykibocsátás a Fitch BBB induló minősítésével valósult meg.
  • Stabilitás: nincs változás a 2024. május 7-én kiadott első negyedévi kereskedési tájékoztatóhoz (Trading Update) képest, amely 2024 egészében további növekedésre és nettó adósságcsökkenésre számít.

Mark Dixon, az IWG vezérigazgatója és alapítója: „2024 első félévében a megnyitott munkaterületekből származó bevételek éves szinten jelentős növekedést mutattak, amivel teljesítjük tőkekímélő növekedési tervünket. A lendület folytatódik a szerződéskötések és az újabb nyitások terén, és örömmel tölt el bennünket, hogy ismét pozitív eredményt értünk el. Továbbra is elkötelezettek vagyunk hálózatunk bővítése, valamint azon stratégiánk iránt, amely megkönnyíti ügyfeleink mindennapjait és munkáját.” 

A teljes első negyedéves jelentés ITT tekinthetőmeg.

www.iwgplc.com

 https://www.iwgplc.com/develop-a-location 

- bdpst24.hu

Check Also

A fiatalabb generáció tudatosabb, a 60 év felettiek viszont eladósodtak

Alaposabban mérlegelik a fiatalok a banki hitel felvételét mint 5 évvel ezelőtt, a 60 év …