A Binance Pay-en mostantól EURI stabilcoinnal is lehet fizetni

A Banking Circle stabilcoinja, az EURI augusztus 28. óta a Binance Pay platformján is elérhető. Ez az első olyan digitális valuta, amely teljesítette az Európai Unió által elfogadott MiCAR elvárásait. A szolgáltatásbővülés fontos lépés abba az irányba, hogy a digitális valuták széleskörben elfogadott fizetőeszközzé váljanak.   

Az innovatív fizetési megoldásairól ismert Banking Circle S.A. arról állapodott meg a Binance Pay-el, az érintésmentes kripto-fizetési eljárások vezető fejlesztőjével, hogy lehetővé teszik az EURI-ben történő pénzügyi műveletek végrehajtását a Binance Pay platformján. Azzal, hogy az EURI beépül a Binance Pay-be, a felhasználók a jövőben ezt a stabilcoint is használhatják majd a tranzakcióikhoz, így az EURI, digitális valutaként még gyakoribb fizetőközzé válik a mindennapokban. Egyes piaci becslések szerint Magyarországon mintegy 200 ezer ember kriptózik, tehát potenciálisan ennyi embert érint hazánkban a Binance Pay szolgáltatásbővülése.

A megállapodás eredményeként, amely 2024. augusztus 28-án lépett érvénybe, a Binance lett az első olyan kereskedelmi platform, amely támogatja az EURI-t, a Banking Circle-től származó első olyan e-pénz tokent, amely megfelel a MiCAR (Markets in Crypto-Asset Regulation) törvényi előírásainak.

Jonathan Lim, a Binance Pay globális vezetője elmondta: “A Binance Pay azért dolgozik, hogy még egyszerűbbé és hatékonyabbá tegye a mindennapi tranzakciók lebonyolítását a felhasználói számára. Az, hogy az EURI része lett a platformunknak, egy hatalmas lépés abba az irányba, hogy a digitális valuták nap mint nap használt, széleskörben elfogadott fizetési eszközzé váljanak, ez pedig növeli a pénzügyi inkluzivitást, és még több innovációt tesz majd lehetővé a globális pénzügyi rendszeren belül.

Daniel Lee, a Banking Circle Web3 részlegének vezetője elmondta: „Az együttműködésünk a Binance Pay-el számunkra azt jelenti, hogy az általunk kifejlesztett technológiával még tovább javíthatjuk a digitális pénzügyi szolgáltatások minőségét és biztonságát. Az EURI beépül a Binance Pay ökoszisztémájába, így a digitális valutákat még szélesebb körben fogják használni a mindennapokban.”

A két vállalat együttműködése azt bizonyítja, hogy mind a Binance Pay, mind pedig a Banking Circle elkötelezett a digitális valuták elterjesztése iránt, amelyek ennek köszönhetően a pénzügyi tranzakciók széleskörben bevett eszközeivé válnak. 

A Binance Pay használatáról itt tájékozódhat bővebben. 

https://www.binance.com  

- bdpst24.hu

Check Also

NAV: „Rendszeres termék”

– elnevezés szerepelt a rakományjegyzéken, melyről kiderült, hogy valójában közel tízezer hamis ruhát jelent. Az …