Tabletből az Apple, laptopból az Asus a legkelendőbb az eMAG-nál az iskolakezdés előtt

  • A windowsos gépek közül a 15,6 colos, az Apple laptopokból a 13,3 colos modellek a legnépszerűbbek az eMAG-on
  • Egy tipikus vásárló 130-140 ezer forintos tabletet rendelt idén nyáron, ezért az összegért már nagytudású eszközök érhetők el
  • A hazai ügyfelek idén nyáron nagyobb arányban rendelnek újracsomagolt laptopot, mint újracsomagolt tabletet

Az eMAG ezúttal azt vizsgálta meg, hogy a hazai vásárlók milyen táblagépeket és laptopokat preferáltak az új iskolai tanévet megelőző hetekben, hogy betekintést nyerjünk a back-to-school szezon vásárlási szokásaiba.

Ezeket a laptopokat keresik a hazai ügyfelek

Július eleje és augusztus első két hetének eladásai alapján az eMAG.hu-n a száz legkelendőbb laptop 32 százaléka került ki az Asus, 21 százalék a Lenovo, és 16 százalék a HP gyártmányok közül – míg az MSI a készülékek 13 százalékát, az Acer 9 százalékát, az Apple pedig 6 százalékot adott.

Ha ezen belül a top 10-ez vizsgáljuk, az HP, Lenovo, Asus, Apple és Acer modellekből áll össze: ezek közül a windowsos gépek 15,6 colos képernyős, 8-16 gigabájt memóriával, 256-512 gigabájtos SSD háttértárral szerelt típusok, míg az Apple gépekből az M1 lapkával szerelt, 13,3 colos kijelzős MacBook Airek (8GB, 256 GB SSD) kerültek a legnépszerűbb gépek közé.

A top 100-as laptoplista elemzéséből az is kiderül, hogy tízből négy termék volt azonnal használatba vehető, operációs rendszert is eleve tartalmazó gép, a többi készülék esetében az ügyfél a saját maga általi telepítést részesítette előnyben.

Ezek a legnépszerűbb tabletek

Ha az eMAG-nál idén a száz legnagyobb darabszámban eladott modellt vizsgáljuk: ezek 29 százalékát adták Apple iPadek, 22 százalékát Lenovo, 21 százalékát Samsung eszközök – az előbbi márkákat pedig a Xiaomi (10 százalék) és a Honor (3 százalék) követi.  

Egy tipikus vásárló 130-140 ezer forintért rendelt táblagépet – ennyiért már jelentős tudású, számos tanévet kiszolgálni képes típusok érhetők el. A legtöbben 64-128 gigabájtos háttértárral szerelt modellt választottak, a tíz legnépszerűbb készülék listájának felét az Apple iPad kilencedik és tizedik generációs alapmodellei, a maradékot pedig Xiaomi, Lenovo és Honor tabletek adták.

Laptopból rendeltek többen újracsomagoltat

Mivel az eMAG-nál akár 30 napig vissza lehet küldeni laptopokat és tableteket, a kínálatban folyamatosan elérhetők újracsomagolt termékek. A hazai vásárlók ezek közül egyértelműen a laptopokat részesítik előnyben: az idén nyáron eladott hordozható számítógépek csaknem 10 százaléka volt újracsomagolt, míg a táblagépek részaránya néhány százalék a kategória összeladásaiból. Ezek a termékek számos esetben jelentenek kiemelkedően jó választást, hiszen az új eszközökével azonos garanciális feltételekkel lehet megvenni ezeket, a termékleírásukból pedig egyértelműen kiderül az állapotuk. 

Érdekesség, hogy a nyári forgalmi adatok alapján minden második laptopot házhoz szállítással kértek az eMAG ügyfelei, a táblagépek esetében a csomagautomata a legnépszerűbb átvételi mód – tízből csaknem hat tabletet így vettek át. A július eleje óta az eMAG-on online megrendelt laptopok és tabletek mintegy 97 százalékát Genius-tagsággal rendelkező ügyfelek rendelték meg – ők az előzetesen meghatározott minimális rendelési érték elérésével ingyenes kiszállításra vagy csomagautomatás átvételre voltak jogosultak.

 www.emag.hu

- bdpst24.hu

Check Also

A nagyobb távú hálózati telepítés kihívást jelenthet a KKV-knak és az MSP-knek – erre érkezik megoldás

Új PoE extendert dobott piacra a Zyxel Networks. A PoE12-3PD hálózati rugalmasságot és egyszerűséget kínál …