A világ egyik legrangosabb ’A’ kategóriás filmfesztiválján lesz a Holnap meghalok világpremierje!

Páratlan sikert ért el egy független magyar horrorfilm! Cibulya Nikol első nagyjátékfilmje, a Holnap meghalok meghívást kapott a világ egyik legrangosabb ’A’ kategóriás filmfesztiváljára, a Varsói Nemzetközi Filmfesztiválra, ahol az elsőfilmes versenyprogramban képviseli a magyar színeket. A közvetlen állami támogatás nélkül készült játékfilm világpremierje október 11-én, pénteken lesz a 40. Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon az alkotók jelenlétében. A Kurta Niké, Meyer Lili, Kerekes Márton, Baki Dániel, Makranczi Zalán, Wrochna Fanni és Hárshegyi Ilma szereplésével készült misztikus horrorfilm egy várandós nő kálváriájáról szól, aki úgy érzi, hogy a következő nap meghal. Az alkalomból a filmnek elkészült a plakátja és a második előzetese is.

A terhes Irma az erdő közepén található nyaralójukba vonul vissza. A lányt furcsa gondolatok szállják meg: úgy érzi, hogy másnap meghal. Az időpont egybeesik édesanyja halálának dátumával – ő is a 34. születésnapján hunyt el. Irma nem szeretne egyedül maradni a közelgő évfordulón, ezért elhívja magához a féltestvérét és a legjobb barátnőjét. Ám egyre több megmagyarázhatatlan esemény követi egymást, s már nem is tűnik annyira lázálomnak, hogy Irmának valami baja fog esni.

A misztikus horrorfilm közvetlen állami támogatás nélkül készült, egy hihetetlenül elkötelezett stáb közreműködésével. A tavaly nyáron a Somogy vármegyei Kaposgyarmaton, valamint a Szentendrei-szigeten található Szigetmonostoron forgott alkotás számára kivételes szakmai elismerés, hogy a világpremierje egy rangos ’A’ kategóriás filmfesztivál versenyprogramjában lesz. 

A varsói fesztiválszereplés kapcsán a rendező Cibulya Nikol úgy fogalmazott: „Amikor már júniusban megérkezett a hír, hogy meghívnak az októberi fesztiválra, annyira váratlanul ért, hogy nem is hittem el, aztán meg elképesztően örültem neki. Csodálatos érzés, hogy annyi kihívás után, amit egy független film elkészítése jelent, végül sikerült egy ’A’ kategóriás fesztiválra bejutni.”

Kárpáti György producer elmondta: „azokat a lemondásokat, amelyeket a független film jelent, kizárólag a legmagasabb színvonalú szakmaisággal lehet ellensúlyozni, hogy versenyképesek lehessünk. Cibulya Nikol műfaji forgatókönyve számunkra biztosította az alapot, hogy kevés pénzből is minőséget készíthetünk, majd a remek és odaadó színészek, valamint az operatőrként első játékfilmjét jegyző Kiszler Dániel világszínvonalú munkája bizakodásra adott okot, hogy tényleg jó úton járunk. A varsói versenyzés hihetetlen visszaigazolása a munkánknak és a szakmaiság diadala.”

A Holnap meghalok Cibulya Nikol első játékfilmje. A forgatókönyvíró-rendező a Mária Terézia szül című rövidfilmjével 2024-ben elnyerte a magyar filmkritikusok díját. A Holnap meghalok függetlenfilmként, közvetlen állami támogatás nélkül készült a Vertigo Média gyártásában, producerei Kárpáti György és Berta Balázs.

A filmnek most elkészült a plakátja és a második előzetese, amely itt tekinthető meg:

 

A Holnap meghalok szerepeit Kurta Niké, Meyer Lili, Kerekes Márton, Baki Dániel, Makranczi Zalán, Wrochna Fanni és Hárshegyi Ilma játsszák. A film operatőre Kiszler Dániel, vágója Bonta Luca, zeneszerzője Sperling Andor, helyszíni hangmérnöke Cseh András.

A Holnap meghalok várhatóan novemberben kerül a magyar mozikba, a film forgalmazója a Vertigo Média.

- bdpst24.hu

Check Also

155 millió forintért kelt el a Randevú az ablaknál című festmény a Virág Judit Galéria aukcióján

Munkácsy újra a csúcson 155 millió forintért kelt el az idei árverési szezon egyik legjobban …