Richard Teng: 100 évre tervez a Binance

Richard Teng, a Binance vezérigazgatója, a CoinDesk magazinnak adott interjújában felvázolta azt a stratégiát is, ami az elkövetkező 50, vagy akár 100 évre is biztosíthatja a kriptotőzsde prosperitását.
A Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, ma már nem annyira egyetlen személy, hanem egy igazgatóság irányítása alatt áll, mondta el Richard Teng vezérigazgató a CoinDesknek nemrégiben adott interjújában. A vállalatot tavaly november óta vezető Teng elismerte, hogy hoztak hibás döntéseket a múltban, amelyeknek keményen megfizették az árát. Mára azonban radikálisan átalakították a Binance működését, ami jóval átláthatóbbá és törvénykövetőbbé vált. Ezt mutatja, hogy a megfelelőségre fordított kiadásaik a 2022-es szinthez képest 36 százalékkal nőttek.
A kriptotőzsde a világ számos hatóságával, nemzeti és nemzetközi bűnüldöző szervekkel lépett együttműködésre, amelynek eredményeként csak ebben az évben, januártól júliusig, több mint 2,4 milliárd dollár értékű kárt tudtak megelőzni, amit bűnözők okoztak volna több mint 1,2 millió felhasználónak különböző csalásokkal és átverésekkel.
Teng nagyon fontosnak tartja a hatóságokkal való viszony normalizálódását. Ahogy fogalmazott, „Valójában egy olyan fenntartható működési modellt alakítottunk ki, ami nemcsak az elkövetkező néhány évre, hanem a következő 50-100 évre biztosítja a Binance eredményes működését. Ez az igazi célunk.”
A vezető az interjúban azt is elárulta, hogy a Binance szeretne egy központi irodát létesíteni a közeljövőben, amely a nemzetközi vállalat tulajdonképpeni otthonaként funkcionál majd. A helyszínről még nem született döntés, de ez egészen biztosan nem az Egyesült Államok lesz, hiszen a Binance a jövőben elsősorban az USA-n kívüli piacokra fog koncentrálni.
Ebben az elhatározásukban az amerikai elnökválasztás eredménye sem fogja megingatni a Binance vezetőit, annak ellenére sem, hogy Donald Trump egy, a kriptovilággal szemben megengedőbb jogi környezet kialakítására tett ígéretet győzelme esetén.
A vezető elmondta azt is, hogy a Binance a közeljövőben nem tervez tőzsdére lépni. Ennek elsősorban az az oka, hogy a Binance-nek nincs szüksége további tőkebevonásra, pénzügyileg rendkívül stabil, az alapítását követő ötödik hónaptól kezdve folyamatosan nyereséges. A Binance-nek a növekedési kilátásokra sem lehet panasza, hiszen legfőbb riválisa, az FTX 2022. évi összeomlása, az intézményi befektetőknek a kriptopiacra történt belépése, és az amerikai hatóságok engedékenyebb hozzáállása, a kriptovalutákra épülő tőzsdei alapok engedélyezése miatt a kriptovaluták ára folyamatosan emelkedik.

- bdpst24.hu

Check Also

A magyarok álomfürdőszobája átlagosan 5 négyzetméterrel nagyobb, könnyen tisztán tartható és víztakarékos 

Közel minden második magyar tervezi a jövőben felújítani fürdőszobáját, a festés után pedig legtöbben a …