Szeptemberben újra HVCA-konferencia

  • 25 éves a legrangosabb hazai befektetési konferencia

A Magyar Kockázati – és Magántőke Egyesület idén immáron 25. alkalommal rendezi meg éves befektetési konferenciáját 2024. szeptember 24-én a Budapest Music Centerben. A konferencia egyik fő előadója Jonathan Medved, a technológiai és kockázatitőke-ipar kiemelkedő alakja, az OurCrowd alapítója és vezérigazgatója lesz.

A HVCA-konferencia a legnagyobb és legrangosabb szakmai rendezvénye a hazai VC/PE piacnak. Az egész napos rendezvény az üzleti, politikai és jogi közösségek vezetőinek elsődleges színtere, ahol megvitathatják a magántőke és a kockázati tőke közép-kelet és délkelet-európai helyzetét.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy immáron 25. alkalommal rendezhetjük meg hazánk legrangosabb hazai befektetési konferenciáját, amelyen a közép-és kelet európai kockázati- és magántőke szektor legjelentősebb szereplői, befektetői, cégvezetői és üzleti döntéshozói találkoznak. A szakmai konferencia lehetőséget teremt az aktuális piaci trendek megosztására, megvitatására, a résztvevő szervezetek tevékenységének összehangolására, együttműködésének elősegítésére. Szeretettel várunk minden előadót, érdeklődőt az eseményünkre”     – mondja Molnár András, a HVCA elnöke.

Az idei év kiemelt előadója, Jonathan Medved, aki sorozatvállalkozó, kockázati tőkés és angyalbefektető Izrael high-tech szcénájában. Alapítója és vezérigazgatója az OurCrowdnak, amely egy vezető tőke közösségi finanszírozási platform. Medvedet a Jerusalem Post és a New York Times „a startup nemzet gurujának” titulálták. Rendszeres vendége a vezető TV-társaságoknak, mint a CNN, a BBC, a CNBC, a Bloomberg TV és a SkyNews, és gyakran idézik őt üzleti kiadványok. A „Start-up Nation” című bestseller „Izrael egyik legendás üzleti nagyköveteként” számol be róla.

Az OurCrowd, (egy tőkebefektetési közösségi finanszírozási platform) alapítójaként és vezérigazgatójaként Medved akkreditált befektetők globális hálózatát kapcsolta össze a startup befektetésekkel. 2013-as megalakulása óta a jeruzsálemi székhelyű, világszerte irodákkal rendelkező OurCrowd 800 millió dollárt gyűjtött 160 startup cégnél és kockázati alapnál. Jon több mint 400 technológiai startupot támogatott kockázati tőkebefektetőként és angyalbefektetőként.

Jonathan Medved inspiráló előadást tart majd a szeptemberi HVCA konferencián, ahol betekintést nyújt a kockázatitőke-ágazat jelenébe és alakulásába és megosztja a tech startupok jövőjével kapcsolatos elképzeléseit.

A HVCA-konferencia évről évre több száz üzleti vezetőt, magántőke- és kockázatitőke-alapkezelőt, C-szintű vezetőt, bankárt, ügyvédet és egyéb tanácsadót vonz. Az idei rendezvényen második alkalommal adják át a tavaly alapított Harsányi János-díjat.

Az idei évben is számos izgalmas kérdéskör kerül felvetésre és megvitatásra az egész napos konferencia során: Összeolvadási és felvásárlási jelentés, növekedési alapok és kockázatitőke-megaalapok, szükség van-e további alapokra? A kockázati hitelek piacának helyzetét is körül járják az előadók, sőt a családi vállalkozásokkal is foglalkoznak majd.

A HVCA-konferencia hasznos ismeretekkel szolgálhat az alábbi területeken dolgozóknak: kockázati és magántőke befektetők, családi irodák, magánbefektetők, angyalbefektetők, nyugdíjalapok, vállalati pénzügyi szakemberek, eladni vagy vásárolni kívánó üzlettulajdonosok, pénzügyi igazgatók, pénzügyi tanácsadók, gazdasági döntéshozók, ügyvédek.

- bdpst24.hu

Check Also

Bécs ad otthont a világ első villamos-világbajnokságának

A villamos Európa-bajnokság története 2012-ben kezdődött Drezdában, és azóta emberek ezreit inspirálja. Az évente megrendezett …