Szent István Nap: a magyar bárzongoristák krémje játszik a Vigadó Piano közönségének 

Jazz- és bárzongorista ikonokkal ünnepelt a Vigadó Piano: Fűzy Gyuri bácsi és Berki Tamás is koncertezett a Vigadó előtt. A programhelyszín augusztus 20-án is várja az ünneplőket bárzongoristák és Nika fellépésével, valamint tematikus bárokkal és a Dunakorzó fantasztikus panorámájával.

A Szent István Napi programsorozat egyik gyöngyszeme a Vigadó Piano, ahol kora délutántól estébe nyúlóan bárzongoristák játéka tölti be a Vigadó előtti teret augusztus 20-ig. Francia sanzon, amerikai bárzene, tangó, bossa-nova, swing és magyar slágerek népszerű dallamait hallhatják az ünneplők a legkiválóbb hazai bárzongoristák – köztük Fűzy Gábor, Lakatos Pecek László és Neumann Balázs vagy éppen Nyári Gyula előadásában.

– Ilyen szintű találkozónk, mint a Vigado Piano eseményen, ritkán adódik. 14 órától egészen 22 óráig háromnegyed órás blokkokban lépnek a színpadra a bárzongoristák önállóan vagy valamilyen formációban. Együtt játszunk a közönséggel, különböző stílusok között mozgunk, legyen szó egy külföldi slágerről, operáról, sanzonról vagy filmzenéről, miközben egy olyan zenei hagyatékot is ápolunk, amelyet nagyon fontos lenne az utókor számára megtartani. Ezért is jött létre 2021-ben a Magyar Bárzongoristák Egyesülete – mondta Nyári Gyula bárzongorista, az egyesület alapítója és a színpad házigazdája.
A bárzongorista legendák mellett Gájer Bálint és Berki Tamás is közönség elé lépett, augusztus 20-án pedig Nika műsorát élvezheti a közönség.

A zenei élményt a Vigadó Piano tematikus bárjainak kínálata teszi teljessé, a látogatók 80 féle ital közül választhatnak és megízlelhetik italkultúránk számos különlegességét is.

Vigadó Piano
Fotó: Szent István Nap

- bdpst24.hu

Check Also

A következő nemzedékek reálértelmiségét nevelik

most őket díjazzák 2,5 millió forinttal 24. alkalommal lehet jelölni a reáltárgyak legjobb oktatóit a …