Szent István Nap: óriás serpenyőben készül a lecsó a Csárdafesztiválon 

100 kg paprika, 50 kg paradicsom és hagyma, 25 kg császárhús és 15 kg kolbász felhasználásával készül a lecsó a Csárdafesztiválon, a Tanya csárda hatalmas serpenyőjében. Az itt gőzölgő klasszikus magyar étel ráadásul csak egy a tizenkét féle, különböző recept alapján készülő lecsó variációból, amelyek közül választhatnak a látogatók. 

– A lecsó számos magyar és kimondottan csárda étel alapja, alappillére. A császárhúsos, kolbászos verzió mellett személyes kedvencem a Füstölt szalonnás tökös lecsó is, amely főként zöldségekből áll, de mégis van benne egy kis szalonna – mondta a Csárdafesztivál házigazdája, Kovács Lázár.

A Kárpát-medence legkedveltebb ízeit felvonultató Szent István Napi rendezvénysorozaton egymást érik a különleges gasztro- és színpadi attrakciók. A lecsó variációk mellett látványkemencében sütött Szent István Napi kenyér, malacsütés, kolbásztöltés és természetesen megannyi klasszikus magyaros fogás, valamint táncbemutatók, nóta- és népzenei előadások és élményprogramok is várják az ünnep alatt a fesztiválozókat.

Csárdafesztivál
Fotó: Szent István Nap

- bdpst24.hu

Check Also

A következő nemzedékek reálértelmiségét nevelik

most őket díjazzák 2,5 millió forinttal 24. alkalommal lehet jelölni a reáltárgyak legjobb oktatóit a …