Soha nem volt még ilyen a lakástakarékok történelmében

  • Kihagyhatatlan ajánlat a lakáscélok megvalósítására

Páratlanul felfrissítő lehetőséggel élhetnek ebben a nyári forróságban azok, akik a pihenésen túl a jövőre is gondolnak. A saját otthonra vagy épp a régi felújítására gyűjtők olyan ajánlatot vehetnek igénybe ezentúl, amely a lakástakarékok történelmében eddig még nem volt.

Fordulópont volt az elmúlt év a lakástakarékpánztárak életében, ugyanis öt év után ismét lehetőség adódott – több hazai pénzintézetnél – olyan megtakarítást indítani, amelynek hozama akár a 2018 előtti nagyságrendet is elérhette. Az egyik ilyen az Erste Bank Hungary Zrt. volt, amely Erste Lakástakarék néven kínál – jelenleg is – többféle megtakarítási lehetőséget a saját otthonra vágyóknak. Már a kezdetektől évi 30 százalékos kamatbónuszt biztosít azon ügyfeleinek, akik vállalják, hogy nyolc éven át, minden hónapban, félre tesznek a saját otthonukra. Ezáltal a kamatbónusz mértéke megegyezik a korábbi állami támogatással.

– Kiemelt érdeklődést tapasztalunk az elmúlt egy évben a 30 százalékos kamatbónuszt biztosító ajánlat iránt – árulta el Vajnági Richárd, az Online Navigátor Kft. ügyvezetője, aki az Erste Lakástakarék elsőszámú közvetítő partnere.

Páratlan ajánlat: sokkal előbb 

A nagy sikert követően egy újabb, máshol nem elérhető, egyedi ajánlatot is kínál az Erste Lakástakarék azoknak, akiknek ingatlannal kapcsolatos céljaik vannak. Ez a megtakarítási termék 10 éves futamidejű és szintén 30 százalékos kamatbónuszt biztosít. További igen vonzó tulajdonsága ennek a megtakarítási terméknek az, hogy egyedülálló és kiemelt rugalmasságot is garantál. Ez azt jelenti, hogy azok, akik ezt választják a megtakarítás negyedik évétől a futamidő végéig, vagyis a tizedik évig, részkifizetéssel is élhetnek. A már befizetett összeg akár 40 százaléka is felvehető és bármilyen lakáscélra fordítható a futamidő vége előtt. Amennyiben ezt a megoldást választja valaki, akkor a saját befizetéseinek egy részéhez jut hozzá és azt használhatja fel. Éppen ezért az ehhez kapcsolódó kamatbónuszra a lejáratkor lesz jogosult. A hosszabb távú takarékoskodás mellett sokkal előbb elkezdhetik megvalósítani terveiket azok, akik ezen öngondoskodási forma mellett döntenek. Mindez más pénzügyi szolgáltatónál nem érhető el. 

– Úgy tapasztaljuk, hogy egyre fontosabbak a lakosság körében az olyan jellegű rendszeres megtakarítások, amelyek a kiemelkedő garantált hozam és a biztonság mellett rugalmasságot is biztosítanak számukra – emelte ki Vajnági Richárd. Hozzá tette, hogy az új termék bevezetése óta eltelt időben az ügyfeleik 80 százaléka választja inkább a 10 éves futamidejű megtakarítást a rugalmas kifizetési módozattal együtt. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a 30 százalékos kamatbónusz – a jelenlegi gazdasági helyzetben – jelentős garantált hozamnak számít. 

Érdemes figyelembe venni, hogy amikor az új típusú Erste Lakástakarék számla elindult 2023 májusában, a jegybanki alapkamat 13 százalék volt, amely azóta folyamatosan csökken és jelenleg 6.75 százalék. Az ügyvezető véleménye szerint, éppen ezért azt is érdemes szem előtt tartani, hogy amennyiben a jövőben ez a hozamkörnyezet – nagy mértékben – tovább csökken, akkor már nem biztos, hogy a lakástakarékpénztárak ilyen mértékű kamatbónuszt tudnak majd kínálni az új szerződőknek. 

- bdpst24.hu

Check Also

Miért nem lenne elég a technológiai fejlődés és a befektetések megsokszorozása?

Az Európai Központi Bank volt elnöke nyilvánosságra hozta jelentését, amely szerint leginkább a közös adósság …