HAB-os Balaton: zárjuk művészettel a nyarat Zamárdiban! 

  • Időpont: 2024. augusztus 22., 14 órától
  • Helyszín: Strand Fesztivál, Zamárdi
  • A STRAND Art x HAB esemény részletes programjai

Idén nyáron a Zamárdiban megrendezett Strand Fesztivál nem csupán a zene és a nyár szerelmeseinek nyújt felejthetetlen élményeket, hanem a művészetkedvelőknek is: az Andrássy úton található kortárs fókuszú, többfunkciós művészeti központ, a Hungarian Art & Business (HAB) a STRAND Art kiemelt partnereként vesz részt az eseményen, ahol izgalmas művészeti előadásokkal és közös alkotással várja az érdeklődőket. Az augusztus 22-i kitelepülés során a fesztiválozók a művészet és a Balaton találkozásának lehetnek szemtanúi egy közös kreatív alkotás keretében. 

Az MBH Bank Művészeti Alapítvány támogatásával működő HAB hitvallása, hogy a művészet valóban mindenkié, így idén nyáron is kiemelt törekvése, hogy közelebb hozza a művészetet a közönséghez. Ennek keretében augusztus 22-én az idei Strand Fesztiválra is ellátogat, hogy felejthetetlen művészeti élményekkel gazdagítsa a nyári szezon utolsó napjait. A Balaton mint a hazai nyár ikonikus szimbóluma pedig tökéletes helyszín a kreatív alkotáshoz: festői tájai és különleges atmoszférája régóta nyújt inspirációs forrást a művészek számára, és a mai napig megihleti az újra és újra visszatérő kortárs művészeket egyaránt. 

A HAB-programok középpontjában a „Víz, HAB, Balaton” alkotói foglalkozás áll majd, amely különleges módon ötvözi a kreativitást és a közösségi élményt. A közös műalkotás alapja színes habkartonokból készül, amelyekből a látogatók közreműködésével egy nagy, folyamatosan alakuló és növekvő, hullámzó „lény” születik meg. Bárki, aki a helyszínre látogat, részt vehet az installáció bővítésében, formálásában, amely végül egy emblematikus szelfiponttá is válhat a fesztivál területén. A cél, hogy a közösségi alkotás révén az installáció többméteresre növekedjen, így egy hatalmas, színes és mozgó művészeti alkotás jöjjön létre, amely egyszerre tükrözi a Balaton hullámzását és a Strand Fesztivál vibráló energiáját. A résztvevőknek emellett lehetőségük lesz saját szuvenírek készítésére is, így egyedi, hab- és vízmotívumokkal díszített vászontáskákkal térhetnek majd haza. 

A kortárs művészet iránt érdeklődők számára további különleges élményt nyújthat Vékony Délia, a HAB művészeti igazgatójának „Víz a kortárs művészetben” című interaktív művészettörténeti előadása, amely a víz mint motívum szerepét és jelentését tárja fel napjaink művészeti alkotásaiban. Ezt követően Vékony Délia és Olajos Anna, a HAB szakmai vezetője tart majd kötetlen beszélgetést a fesztiválon kiállított alkotásokról, amely betekintést nyújt a művek mélyebb jelentéseibe.  

Érdemes tehát csatlakozni a HAB-hoz augusztus 22-én, 14 órától Zamárdiban, hogy részesei lehessünk egy felejthetetlen művészeti élménynek a Balaton partján!

- bdpst24.hu

Check Also

Már Magyarországon is kaphatók a HUAWEI WATCH GT 5 okosóra-modellek

Továbbfejlesztett egészségfigyeléssel és szinte professzionális sportfunkciókkal érkezik az új okosóra-sorozat, ötvözve a látványos kialakítást a …