Nyelviskolával közösen angol képzést indított a taxisofőröknek a Bolt

Már igazolt angol nyelvtudású sofőrt is rendelhetnek a magyar fővárosba érkező turisták a Bolt és a Speak! nyelviskola együttműködésének köszönhetően. A kezdeményezést egy nyelviskolával együttműködve valósítja meg a taxitársaság, az új szolgáltatás bevezetését ugyanis egy intenzív nyelvi felkészítő tanfolyam előzte meg. Az új funkcióval a Bolt a megnövekedett turistaforgalomra is reagál.

Július 15-én egy új kategória jelenik meg a Bolt mobilalkalmazásában, amelynek köszönhetően a külföldi turisták immár igazoltan angol nyelvtudással rendelkező taxisokat is hívhatnak a fővárosban. A fejlesztéssel egybekötött kategória-bevezetést egy nyelviskolával közösen megszervezett, önkéntesen igénybe vehető felkészítő tanfolyam előzte meg. A taxisofőrökre szabott, beszédközpontú képzés a taxiút alatt leggyakrabban előforduló szituációkra helyezte a hangsúlyt, így például a városon belüli közlekedéssel, népszerű úticélokkal és látnivalókkal kapcsolatos gyakori kérdésekre. Összesen 500 sofőr partner tett sikeres vizsgát, de a kezdeményezéshez csatlakozó Bolt sofőr partnerek mintegy ötöde a tanfolyam meghirdetésekor már rendelkezett nyelvvizsgával, így velük kiegészülve több mint 650 partnerrel indulhatott el a taxiapp új funkciója.

A Bolt magyar központjának tájékoztatása szerint az idegennyelvi kategória a megélénkülő turizmus mellett az idegen nyelvet beszélő sofőrök iránti növekvő igényre is reflektál. Magyarországon kirajzolódni látszik egy trend, miszerint a turisták a taxisofőrökre a várost jól ismerő, helyi lakosokként tekintenek, akiktől érdemes begyűjteni néhány hasznos tippet az ott tartózkodás idejére” – mondta dr. Sabjányi László, a Bolt HTX Kft. ügyvezetője.

A MTÜ adatai szerint 2023 augusztusában a legtöbb turista – a szomszédos országokon kívül – Németországból, az Egyesült Királyságból, az Egyesült Államokból, Lengyelországból, Olaszországból, Hollandiából és Franciaországból érkezett Magyarországra. Közülük Hollandiában, Németországban és Lengyelországban európai viszonylatban is kiemelkedően magas az angolt, mint második nyelvet beszélők száma. A Bolt tavalyi összesítése alapján évközben az utasok közel fele, nyáron pedig a 60 százalékuk volt külföldi, a nemzetiségi összetételük pedig lekövette a turisztikában megfigyelhető adatokat. A bejelentés kapcsán a Bolt magyarországi ügyvezetője szerint a kezdeményezés mindenki számára előnyös: a nyelvtudás emeli a szolgáltatás színvonalát, az utasok körében nő az elégedettség, a biztonságérzet, ezzel együtt erősödik a bizalom. „Egykori expatként kifejezetten büszke vagyok az eredményünkre, és látva a taxis partnereink lelkesedését, bízok benne, hogy 2025-ben sofőreink döntő többsége elérhető lesz ebben a kategóriában” – mondta dr. Sabjányi László, a Bolt HTX Kft. ügyvezetője.

 fotó: Bolt

- bdpst24.hu

Check Also

Már Magyarországon is kaphatók a HUAWEI WATCH GT 5 okosóra-modellek

Továbbfejlesztett egészségfigyeléssel és szinte professzionális sportfunkciókkal érkezik az új okosóra-sorozat, ötvözve a látványos kialakítást a …