HŰTSD LE MAGAD A NESPRESSO KÁVÉKOKTÉLJAIVAL!

  • ESPRESSO TONIC EXTRÁKKAL

A klasszikus tejes-fagylaltos jegeskávékat mindenki ismeri, az igazi ínyencek azonban az utóbbi években már felfedezték a tonik és kávé kombinációjában rejlő lehetőségeket is. Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő espresso tonic (vagy ahogy sokan hívják, E. T.) megihlette a Nespresso kávénagykövetét, Márkosi Balázst is. Az alábbi kávéreceptekkel azt üzeni, engedjük el bátran a fantáziánkat, és kísérletezzünk az elsőre akár szokatlannak tetsző párosításokkal is.

Tropical Ice Leggero espresso tonic

Hozzávalók:

  • 1 db Nespresso Vertuo Ice Leggero kávékapszula (80 ml)
  • 7 db nagyméretű jégkocka (egyenként 30 g)
  • 40 ml hidegen préselt ananászlé 
  • 120 ml tonik
  • 2 kezeletlen héjú limegerezd
  • 1 szelet szárított ananász

 

Elkészítés: 

  1. Helyezzük a nagyméretű jégkockákat egy nagy, átlátszó pohárba, majd finoman facsarjuk bele a limegerezdek levét. Tegyük a pohárba a gerezdeket is.
  2. Töltsük a jégkockákra először az ananászlevet, majd ezt követően óvatosan öntsük rá a tonikot. Ügyeljünk rá, hogy szépen megmaradjanak a rétegek.
  3. Készítsünk el 80 ml Nespresso Vertuo Ice Leggero kávét közvetlenül a pohárba.
  4. Díszítsük az italt szárított ananásszal.

Pink Ice Leggero espresso tonic

Hozzávalók:

  • 1 db Nespresso Vertuo Ice Leggero kávékapszula (80 ml)
  • 2 db nagyméretű jégkocka (egyenként 30 g)
  • 100 ml pink tonik
  • 1 kezeletlen héjú limegerezd
  • 1 hámozott licsi
  • ehető virág a díszítéshez

Elkészítés: 

  1. Helyezzünk a jégkockákat egy shakerbe, készítsünk el rá 80 ml Nespresso Vertuo Ice Leggero kávét. Zárjuk le a shaker tetejét, majd alaposan rázzuk össze, amíg már nem halljuk a jégkockák kocogását.
  2. Öntsük egy lehűtött koktélospohárba a hideg pink tonikot, majd facsarjuk bele a lime levét.
  3. A korábban készített kávéhabot rétegezzük óvatosan a tonik tetejére, majd díszítsük koktélpálcára szúrt, hámozott licsivel és ehető virággal az ital tetejét.

Freddo Intenso citrus twist 

Hozzávalók:

  • 1 db Nespresso Original Freddo Intenso kávékapszula (40 ml)
  • 7 db nagyméretű jégkocka (egyenként 30 g)
  • 200 ml Bitter lemon üdítő 
  • 1 hosszú uborkaszelet
  • 1 bio citromhéjdarab

Elkészítés: 

  1. Egy zöldséghámozóval vágjunk le az uborkából egy vékony szeletet, majd helyezzük egy nagyobb, átlátszó, öblös pohár belső falára.
  2. Tegyük a jégkockákat a pohárba, majd öntsük fel 200 ml Bitter lemon üdítővel. 
  3. Készítsünk el 40 ml Nespresso Original Freddo Intenso kávét a pohárba.
  4. Díszítsük az italt formára vágott citromhéjjal.

A Nespresso nyári kollekciójának jegeskávéi elérhetők a nespresso.com oldalon vagy a Boutique-okban a készlet erejéig.

www.nestle-nespresso.com,

www.nespresso.com.  

- bdpst24.hu

Check Also

A Balatonra csábítja az üzleti utazókat a Mövenpick BalaLand

A balatoni térség egész éves látogatottságának bővítésére és az üzleti utazók megszólítására törekszik a Mövenpick …