Holland ifjúsági rézfúvós zenekar koncertje érkezik a Városháza pop-up parkba

Budapest központjában, a Városháza pop-up parkban ad ingyenes koncertet július 26-án a hatvan zenészből álló Holland Nemzeti Ifjúsági Fúvószenekar (NJFO), ami igazán üdítő nyáresti feltöltődést ígér minden korosztály számára.

A Holland Nemzeti Ifjúsági Fúvószenekar (NJFO) az északi ország legjobb, fiatalokból álló zenekara, tagjai 15 és 25 év közötti zenészek, köztük kiemelkedően tehetséges amatőrök és konzervatóriumi hallgatók. Piebe Bakker karmester irányítása alatt, aki több, mint 25 évig vezette a zenekart, az ország minden tájáról érkező fiatalok érett muzsikusokká fejlődtek, készen állva a hivatásos zenei karrierre. 1989 óta a zenekar Danny Oosterman vezetése alatt folytatja Piebe Bakker hagyományait.

Formabontó zenei repertoárjuk elemelkedik attól, amit elsőre a rézfúvósoktól elvárnánk: bár szimfonikus nyitányokat is játszanak, de eredeti kompozíciókat, jazz-t, szólóműveket, kamarazenét és látványos musicaldarabokat is beleszőnek fellépéseikbe. Így kerül bele pénteki koncertjükbe a 2024-es Olimpiai játékok tiszteletére John Williams „Olympic Fanfare and Theme” című műve is, melyet minden érdeklődő meghallgathat a Városháza pop-up parkban. 

A koncert helyszíne: Városháza pop-up park (V. Budapest, Károly krt. / Bárczy István u.)
Időpontja: 2024. július 26., péntek 17:00 óra

Bővebb információ az eseményben található:
Formabontó rézfúvós koncert a Városháza pop-up parkban

A rendezvény a budapesti Holland Nagykövetség segítségével valósul meg, a részvétel ingyenes.

Egész nyáron vár a Városháza pop-up park!

Kövesd végig a szintén most pénteken kezdődő 2024. évi nyári olimpiai játékokat is a pop-up parkban! Hatalmas kivetítőn nézheted a különböző sportágakat, és szurkolhatsz a magyar indulóknak. Bővebb információ: Olimpia-közvetítés a Városháza pop-up parkban

A Városháza pop-up park nyitvatartási idejében folyamatosan üzemel a pop-up park játszótere: az óriás homokozó, a mászófal, illetve a vendéglátóhely is. Az ÉnBudapestem applikációval egy alkalommal 10% kedvezmény jár a sörből vagy a limonádéból.

- bdpst24.hu

Check Also

A következő nemzedékek reálértelmiségét nevelik

most őket díjazzák 2,5 millió forinttal 24. alkalommal lehet jelölni a reáltárgyak legjobb oktatóit a …