VI. KŐFESZT – A NYUGALOM FESZTIVÁLJA 2024 

150 program, 6 település, 12 helyszín. A kékkúti Kőkút Kert Vendéglőnek, a Duna Aszfaltnak  és a Szabadics Építőipari Zrt.-nek köszönhetően 2024. július 31. és augusztus 4. között, a  VI. KŐFESZT – A nyugalom fesztiválján (Kővágóörsön, Kékkúton, Balatonhenyén,  Köveskálon, Pálkövén, Révfülöpön) találkozhatunk többek között a Szent Efrém Férfi  énekegyüttessel, a Pál István Szalonna és bandája-Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák 

Modern Art Orchestra trió Petőfi szuperprodukciójával, a Misztrállal, Hevederrel és  Üsztürüvel, fellép Egri Péter és a Mystery Gang, Pokorny Lia, Gubik Petra, Kálloy Molnár  Péter, Márfi Márk és az idén 15 éves színészzenekar, a Harmadik figyelmeztetés is,  megnyílik a rendkívül tehetséges, mindössze 18 esztendős Mlinkó Márton László „Kölök” 

kiállítása, mint ahogy kerekasztal-beszélgetések is alátámasztják a kőfesztes szlogent,  miszerint itt „élőben chatelünk”. A Firkin – Szalóki Ágival és Horti Zoltánnal – ősbemutató  keretében viszi színpadra Berg Judit Rumini Tükör-szigeten című könyvéből készült  előadást. Idén második alkalommal rendezzük meg a KŐ-BAJUSZ-FESZT-et, ahol minden a  magyar bajuszról szól és a nap fénypontja pedig a bajuszmustra. 

Rengeteg családi és gyerekprogram, kézműves-foglalkozás várja az érdeklődőket, a nagy  sikerű folkprogramok (Fordulj egyet, ne nevess! és Pannon forgatag, az ördöngösfüzesi  Hideg Anna néni és Horti Zoltán pajzán meséi) idén sem maradnak el, mint ahogy az éjszakai  táncházak sem. 

A szervezők továbbra is ingyenes rendezvényt biztosítanak az érdeklődőknek, de a  környezeti fenntarthatóság érdekében a REpont keretében lehetőséget adnak arra, hogy a  látogatók a visszaváltott üvegekkel, PET palackokkal az idei és 2025-ös programokat  támogassák. 

A KŐFESZT első öt éve igazi sikertörténet: a fél évtized alatt tizennégy település adott  otthont a rendezvény programjainak. A több mint száz könnyű- és komolyzenei előadóra  (Demjén Ferenc, Nagy Feró, Tóth Gabi, Ferenczi György és a Rackajam, Pál István Szalonna  és Bandája, Liszt Ferenc Kamarazenekar), számos prózai előadásra, kiállításokra,  kerekasztal-beszélgetésekre, több százezer ember volt kíváncsi az ország összes pontjáról,  sőt külföldről is. 

A rendező Határtalan Hangok Közhasznú Alapítvány célja változatlan: a Káli-medence  fővárosát (Kővágóörs) és a térséget a magyar folklór központjává tenni. 

https://www.kofeszt.hu/

- bdpst24.hu

Check Also

A következő nemzedékek reálértelmiségét nevelik

most őket díjazzák 2,5 millió forinttal 24. alkalommal lehet jelölni a reáltárgyak legjobb oktatóit a …