DISNEY+: JÚLIUS 19-ÉN ÉRKEZIK A „LÁNY A HULLÁMOK HÁTÁN”

  • JÚLIUS 19-ÉN ÉRKEZIK A „LÁNY A HULLÁMOK HÁTÁN” (YOUNG WOMAN AND THE SEA) CÍMŰ FILM A DISNEY+-RA
  •  A saját gyártású produkció elkészítésében egy magyar származású látványtervező (production designer), Nóra Takács Ekberg is részt vett

Július 19-én érkezik a Disney+ legújabb, saját gyártású filmje, a „Lány a hullámok hátán”, ami Trudy Ederle rendkívüli igaz történetét meséli el. Ő volt az első nő, aki sikeresen átúszta a La Manche-csatornát.

Trudy Ederle, az 1905-ben New Yorkban született bevándorló szülők gyermekeként. Egy figyelemre méltó úszó, aki szembeszállt a társadalmi normákkal, és számos kihívást leküzdve az inspiráció jelképévé vált. Nővére és elkötelezett edzői rendületlen támogatásával nemcsak érmeket szerzett úszóként az 1924-es párizsi olimpián, hanem elérte az elképzelhetetlent is: több mint 33 kilométert úszott Franciaországból Angliába a La Manche-csatornán, ami máig az emberi kitartás és elszántság bizonyítéka. 

Az igaz történeten alapuló filmet Joachim Rønning rendezte, a forgatókönyvet a „Lány a hullámok hátán” című Glenn Stout könyv alapján Jeff Nathanson írta. A film producerei Jerry Bruckheimer, Chad Oman, Jeff Nathanson, John G. Scotti, valamint Daisy Ridley és Joachim Rønning voltak. A dráma főszereplőjéről, Daisy Ridley-ről (Star Wars) a film producere, Jerry Bruckheimer így nyilatkozott: „Ő volt az, aki mindig mondogatta: Ha valaha is találsz egy stúdiót, aki megcsinálja a filmet, én most azonnal jelentkezem. A részese akarok lenni.” 

Magyar feliratos előzetes: https://fb.watch/tgFQRcmlHl/

„Daisy a kimerültséggel és a karakter iránti elkötelezettséggel vívott harc ellenére is erős maradt. Minden egyes felvétel után ki kellett halásznunk a fagyos vízből, és fel kellett melegítenünk, de ő soha nem panaszkodott. Bár lila volt az ajka, mégis mindig lelkesen ugrott vissza a vízbe. Teljesen lenyűgözött a kitartása” – nyilatkozta a főszereplőről a rendező, Joachim Rønning.

A filmben további szerepekben feltűnik Tilda Cobham-Hervey, Stephen Graham, Kim Bodnia, Christopher Eccleston, Jeanette Hain, Sian Clifford és Glenn Fleshler is. A produkciónak magyar vonatkozása is volt. A látványtervezői (production designer) feladatokat a magyar származású Nóra Takács Ekberg látta el, aki több filmben, többek között a 2021-es Paradicsommadarakban (Birds of Paradise) és a 2018 és 2020 között futott Hazatérésben (Homecoming), valamint számos reklámfilmben (Nike, MGM, Gillette, Grey Goose és Jägermeister) volt díszlettervező.

 Facebook: @DisneyPlusHU  

- bdpst24.hu

Check Also

Már Magyarországon is kaphatók a HUAWEI WATCH GT 5 okosóra-modellek

Továbbfejlesztett egészségfigyeléssel és szinte professzionális sportfunkciókkal érkezik az új okosóra-sorozat, ötvözve a látványos kialakítást a …