Magyarország az iBanFirst legdinamikusabban fejlődő európai piaca

több, mint 700 ügyféllel és az év első feléveben lebonyolított tranzakciók 150%-os növekedésével

  • Magyarország jelenleg a fintech szolgáltatások korai befogadói fázisában van. Ezt a fázist a nemzetközi fizetési és fedezeti szolgáltatások terén a fintech megoldásokat választó vállalatok számának jelentős növekedése jellemzi ami más országokhoz képest magasabb elfogadási arányt tükröz.
  • A fizetési volumenek megugrását a magyar vállalkozások dinamikus határokon átnyúló kereskedelmi tevékenysége és az árfolyam-ingadozások elleni fedezeti megoldások iránti növekvő kereslet okozta.
  • Ezek az eredmények Magyarországot az iBanFirst 10 európai piaca közül a legdinamikusabban növekvő piacként pozícionálják 2024 első felében.

Az iBanFirst a deviza- és nemzetközi fizetések vezető globális szolgáltatója 150%-os növekedést ért el Magyarországon tranzakciós volumenben 2024 első félévében az előző év azonos időszakához képest. Ez a jelentős növekedés kevesebb mint két évvel a helyi iroda megalapítása után következett be. Emellett több, mint 700 ügyfelével Magyarország az iBanFirst 10 európai piaca közül a legdinamikusabban növekvő piacként emelkedik ki 2024 első félévében.

Magyarország gazdaságának egyik kulcságazata az exportipar amely az ország GDP-jének 80%-át teszi ki. Ennek kapcsán a magyar kereskedelmi vállalkozások egyre inkább digitális pénzügyi megoldásokat alkalmaznak hogy egyszerűsítsék napi műveleteiket és csökkentsék költségeiket. Magyarország jelenleg a korai befogadói szakaszban van amelyet a fintechek által nyújtott nemzetközi fizetési és fedezeti szolgáltatásokat választó vállalatok számának jelentős növekedése jellemez. iBanFirst ügyfélköre elérte a 600 magyar vállalkozást. A fintech-szolgáltatásokra való nagy nyitottság mutatja elköteleződésüket a technológia gazdasági növekedésre való felhasználása és a globális piacon való versenyelőny fenntartása iránt.

„A magyarországi eredményeink, amelyeket kevesebb mint két évvel a helyi irodánk megalapítása után értünk el minden várakozásunkat felülmúlták. Ez a rendkívüli növekedés rávilágít az innovatív pénzügyi megoldások iránti tartós keresletre és bizonyságául szolgál az ügyfeleink belénk vetett bizalmának. Elkötelezettek vagyunk a magyar kereskedelmi vállalatok nemzetközi törekvéseinek támogatása mellett és továbbra is elkötelezettek vagyunk a páratlan szolgáltatás és érték nyújtása mellett”- mondta Johan Gabriels az iBanFirst délkelet-európai regionális igazgatója.

Az iBanFirst küldetése hogy segítse a magyar vállalatok nemzetközi üzleti tevékenységét azáltal, hogy gyors, átlátható és költséghatékony határokon átnyúló fizetési és devizaszolgáltatásokat valamint személyre szabott fedezeti stratégiákat kínál számukra. A vállalat ügyfélköre sokszínű, amelyet bizonyít a sok iparágból megtalálható cég, mint az import-export -, az autóiparban tevékenykedő -, mezőgazdasági -, energetikai -, IT és telekommunikációs -, építőipari -, logisztikai – és kiskereskedelmi vállalatok.

Az iBanFirst platformon keresztül végrehajtott határokon átnyúló tranzakciók értéke néhány ezer eurótól több millió euróig terjed. Ráadásul az elmúlt évek bizonytalan gazdasági és geopolitikai tényezők miatt egyre több vállalat keres kockázatkezelési megoldásokat az árfolyamingadozások elleni védelemre. Ez vezetett a fedezeti szolgáltatások iránti kereslet jelentős növekedéséhez, amelyek éves szinten 41%-os növekedést könyvelhettek el és jelenleg az iBanFirst bevételeinek 32%-át teszik ki a magyar piacon.

Az iBanFirst további befektetéseket tervez a magyar piacra technológiai képességeinek fejlesztésével és a helyi vállalkozások igényeihez igazodó új termékek bevezetésével.

Az iBanFirst 5 egymást követő évben (2018-2023) szerepelt a Financial Times 1000 leggyorsabban növekvő európai vállalatának listáján. Az iBanFirst Group jelenleg 13 irodával rendelkezik 10 európai országban (Franciaország Belgium Hollandia Németország Románia Bulgária Magyarország Olaszország Spanyolország és az Egyesült Királyság) valamint egy white label üzletággal Görögországban. A csoport havonta több mint 14 milliárd euró értékű tranzakciót dolgoz fel.

- bdpst24.hu

Check Also

NEM VIGYÁZUNK ELÉGGÉ A DUNÁRA

DERÜL KI A MAGYAR FELMENŐKKEL RENDELKEZŐ BRAŇO MOLNÁR ÚJ DOKUMENTUMFILMJÉBŐL Azt gondolnánk, hogy a Dunát …