Júliustól jegymentes a parkolás az Etele Plaza-ban

Nincs szükség többé jegyre a parkoláshoz az Etele Plaza-ba gépkocsival érkezőknek. A Swarco által kiépített jegymentes rendszámfelismerő rendszerrel még kényelmesebb és fenntarthatóbb parkolásra számíthatnak a vásárlók. 

Július 1-én elindult az Etele Plaza-ban a jegymentes parkolás. A fejlesztés nem csak kényelmesebbé teszi a parkolást, de hozzájárul a fenntarthatósági célok eléréséhez is.

Az új rendszer bevezetésével a vásárlók számára még egyszerűbbé vált a parkolás. A papírmentes megoldás lehetővé teszi a gyors és gördülékeny be- és kilépést a parkolóba, csökkentve a környezeti terhelést. A látogatóknak júliustól már elég lelassítani a sorompó előtt, ami automatikusan felismeri a rendszámot és beengedi az autót. A parkolás végeztével sem kell már keresgélni a jegyet. Az automaták kezelőfelületén a “Fizetés rendszám alapján” ikonra rányomva, majd a billentyűzeten beírva az autó rendszámát máris kifizethető az összeg bankkártyával, vagy készpénzzel. 

„Büszkék vagyunk arra, hogy bevezethettük ezt a modern parkolási rendszert. Célunk, hogy látogatóinknak minél kényelmesebb és környezettudatosabb élményt biztosítsunk. Az Etele Plaza fejlesztésekor központi szempont volt a vásárlói komfort érzet megteremtése minél több környezetbarát megoldást felhasználva a tervezéstől kezdve az építésen át, egészen az üzemeltetésig” – mondta Borsos-Vámosi Dóra, a bevásárlóközpont Asset Managere.

A két vállalat együttműködése révén az új parkolási rendszer példaértékű megoldást kínál a modern városi élet kihívásaira, hozzájárulva egy zöldebb és élhetőbb jövő megteremtéséhez. 

„A Swarco számára a fenntartható gazdálkodás és a vállalati felelősségvállalás társadalmi és ökológiai értelemben nem csak ígéret, hanem hosszú évek óta mindennapi valóság. Ennek megfelelően nagy örömünkre szolgált, hogy közösen megalkottunk egy olyan rendszert, melyben a parkolási és töltési szolgáltatások érintésmentes be-és kihajtással, valamint innovatív jegymentes megoldással párosulnak. Az felhasználói élmény fontos eleme a rugalmasság, ezért a mobiltelefonos parkolási alkalmazás használata nem kötelező.  Ne feledjük, minden autós közlekedés parkolással végződik” – mondta Laufer Tamás, a Swarco magyarországi ügyvezetője.

Egy APP mind felett

A bevásárlóközpont saját fejlesztésű mobilalkalmazásában a felhasználók már régóta élvezhetik a jegymentes parkolás előnyeit, és a fizetéshez sem kell már az automatákhoz menniük. Pár kattintással bárki regisztrálhatja az autója rendszámát, így a sorompó már a beengedésnél kinyílik, majd az induláskor a fizetés gombra kattintva a telefonól egyenlíthető ki a parkolás díja. Emellett az alkalmazásban üzletek is kereshetők, amikhez interaktív térképen navigálja el a felhasználót. A vásárlások után pontok is gyűjthetők, amiket később parkolásra, vagy például mozijegyre is be lehet váltani. 

Újabb lépés a fenntarthatóbb működéshez

A Futureal fejlesztésében megvalósult Etele Plaza az első bevásárlóközpont Magyarországon, amely fenntartható megoldásaival már a kiviteli fázisban is kiérdemelte az egyik legmagasabb, BREEAM Very Good környezettudatos épületminősítést kiskereskedelmi kategóriában. A BREEAM szigorú elvárásaival összhangban, az Etele Plaza megvalósításánál külön figyelmet kapott a könnyű megközelíthetőség biztosítása, a fényszennyezés, valamint a közvetlen környezeti terhelés minimalizálása, az időtálló anyagok beépítése és a hulladék újrafelhasználásának elősegítése is. A minősítésnek megfelelően a bérlők is a fenntarthatóságra törekedtek az üzletek kiépítésénél. A környezetbarát működésű bevásárló- és szórakoztatóközpontban közel 4000 m2-en elterülő zöld terültet alakítottak ki, ahol színes növénytakaró, díszfüvek, cserjék és fák várják a nagyközönséget.

A látogatók biztonságát és egészségük védelmét is a legkorszerűbb eszközök szolgálják. A Futureal „Stay Safe” kezdeményezésének megfelelően a belső terek – ahol csak lehetséges – szinte teljesen érintésmentesek. A légtechnikai rendszer UV-lámpás csírátlanító szűrőegységei fertőtlenítő vegyszer használata nélkül, másodpercek alatt pusztítják el a levegőben lévő vírusok és baktériumok közel 100 százalékát. A legforgalmasabb területeken és a mosdókban fertőtlenítési pontok állnak rendelkezésre. A mosdókat pedig érintés nélkül lehet használni.

- bdpst24.hu

Check Also

Légkondiszezon: hasznos tanácsok a Praktiker szakértőjétől

Tapasztalat szerint többen csak akkor határozzák el, hogy klímát szereltetnek otthonukba, amikor túl vannak az …