Új vezető az Intesa Sanpaolo nemzetközi leánybanki divíziójának élén 

  • Az Intesa Sanpaolo új munkacsoportot állított fel a leánybankok közötti szinergiák fokozására

Paola Papanicolaou-t nevezték ki az Intesa Sanpaolo Nemzetközi Leánybankok Divíziója (International Subsidiary Banks Division / ISBD) új vezetőjévé, aki Marco Elio Rottignit váltja a pozícióban.  

Papanicolaou, aki korábban az ISBD helyettes vezetője volt, elősorban annak köszönheti kinevezését, hogy az elmúlt években széleskörű tapasztalatot szerzett a technológiai innováció terén a vállalatcsoport kulcsfontosságú vállalatainál dolgozva. Az ISBD új vezetője 2015-ben csatlakozott az Intesa Sanpaolóhoz, kinevezése azt bizonyítja, hogy az Intesa Sanpaolo elkötelezett a belső tehetségek, saját dolgozói karriercéljainak támogatása iránt. 

Az Intesa Sanpaolo arról is tájékoztatott, hogy munkacsoportot hozott létre a nemzetközi leánybankok közötti szinergiák és együttműködés erősítésére, „Synergies Acceleration Task Force for the International Subsidiary Banks” néven. A munkacsoport a lakossági banki szolgáltatásokat nyújtó Banca dei Territori és a vállalati befektetéseket kezelő IMI Corporate & Investment Banking Division jó gyakorlatait kívánja összvállalati szinten elterjeszteni, célja továbbá a vagyonkezelési részleggel való együttműködés elmélyítése, illetve a digitális és technológiai fejlesztés előmozdítása a csoport nemzetközi leánybankjaiban. 

Az ISBD jelentősen járul hozzá a Intesa Sanpaolo profitabilitásához: 2024 első negyedévében a nettó nyereség közel 14%-a származott ettől a divíziótól. Az ISBD három kontinens 12 országában nyújt lakossági banki szolgáltatásokat, mintegy 900 fiókján keresztül 7,2 millió ügyfelet szolgál ki, és mintegy 21 000 embert foglalkoztat. 

- bdpst24.hu

Check Also

Hatályba lépett az Ecodesign Keretrendelet

új szabályok a termékek fenntarthatóságának növeléséért Július 18-án hatályba lépett az Ecodesign Keretrendelet az Európai …