JÚLIUSI PREMIEREK A NATGEÓN – Vigyázat cápák!

  • BŰNSZERVEZETEK, LÉGIKATASZTRÓFÁK ÉS EGZOTIKUS GASZTRONÓMIA 
  • SPANYOLORSZÁG PARTI ŐREI
  • LÉGIKATASZTRÓFÁK: SPECIÁLIS ESETEK
  • GORDON RAMSAY: ÚJ UTAKON

A National Geographic bejelentette új és visszatérő sorozatainak premierjeit, amelyek júliustól lesznek láthatók. Az izgalmas tartalmak között híressé vált légikatasztrófák, veszedelmes bűnszervezetek és távoli nemzetek egzotikus gasztronómiája is szerepet kap.

Szakértői vélemények, nyomozati anyagok és a szemtanúk beszámolói – a múltbeli balesetek valamennyi tanulságára szükség van ahhoz, hogy a jövőben ne történjenek tragikus légikatasztrófák. A Légikatasztrófák: Speciális esetek új évada a legizgalmasabb történetek közül szemezget a nézőknek július 15-től. Eközben lent a földön Spanyolország parti őrei végzik küzdelmes és veszedelmes munkájukat, nap mint nap harcolva a bűnszervezetek felszámolásáért. Gordon Ramsay sztárséf pedig Hawaiira, Kubába, majd Jordániában kalauzolja nézőit, hogy felfedezze és bemutassa a helyi gasztronómia érdekességeit.

GORDON RAMSAY: ÚJ UTAKON (Visszatérő sorozat)

Premier július 6-án, szombaton 16 órakor egy epizóddal, a következő részek szombatonként ugyanabban az időpontban

Az új évadban Gordon Ramsay először Hawaiira utazik, hogy megismerje a Nagy-sziget híres vulkáni lejtőin rejtőző autentikus konyhai alapanyagokat. Majd Kubába vezet a híres séf útja, ahol többek között megtanulja, hogy a különleges alapanyagokban bővelkedő ország adottságai ellenére a helyieknek mekkora találékonyságra van szükségük egy-egy jó étel elkészítéséhez. A harmadik epizód Jordániában játszódik, ahol Ramsay kávét készít a beduinokkal és birkanyájat terel a szűk utcácskákon, hogy azután Petrában versenyt főzzön Maria Haddad séffel a helyi herceg és a hercegné elkápráztatására.

LÉGIKATASZTRÓFÁK: SPECIÁLIS ESETEK 2. évad (Visszatérő sorozat)

Premier július 15-én, hétfőn 21 órakor egy epizóddal, a következő részek hétfőnként ugyanabban az időpontban 

 

A sorozat folytatásában a nézők megismerhetik az Alaska Airlines 261-es járatának történetét, amely orral előre a Csendes-óceánba csapódott, valamint az American Eagle 4184-es járatának tervezési hiba miatt bekövetkezett balesetét. Az új évadban sorra kerül az Alpok felett kigyulladt Boeing 707-es, a Portugália fölött irányíthatatlanná vált Air Astana 1388-as, valamint a minden idők legdrágább légikatasztrófájaként emlegetett egymilliárd dolláros lopakodó esete is.SPANYOLORSZÁG PARTI ŐREI (Új sorozat)

Premier július 22-én, hétfőn 22 órakor egy epizóddal, a következő rész július 29-én ugyanabban az időpontban

Spanyolország parti őrei nap mint nap az életüket kockáztatják hazájuk 8000 kilométeres partvonala védelmezése közben. Munkájuk akad bőven: az országot drog- és embercsempészek egész hadai ostromolják, sőt olyan bűnszervezet is akad, amely orvvadászok által elejtett vagy befogott védett állatokat igyekszik Európa területére juttatni. Az izgalmas epizódok a déli végeken harcoló parti őrök legveszélyesebb nappali és éjszakai akcióit tárják a nézők elé.

VIGYÁZAT, CÁPÁK! 

A National Geographic Wild képernyőjét július 20-tól vérszomjas tengeri ragadozók özönlik el, látványosan bizonyítva, hogy átalakuló világunkban egyre nagyobb veszélyt jelentenek ránk, és mi őrájuk. A Cápafesztivál nevű tematikus sorozat 2024-ben is látványos és gondolatébresztő bemutatók sorával jelentkezik, köztük olyan lenyűgöző alkotásokkal, mint „Az internet cápái”, a „Cápák vs. Ross Edgley”, a „Cáptámadás 360” és az „Anthony Mackie: Cápák Tengerpartja”.

A National Geographic Wild idén nyáron is a legrettegettebb tengeri ragadozók egyszerre ijesztő és elragadó világába kalauzolja nézőit. A CÁPAFESZTIVÁL július 20-án az ANTHONY MACKIE: CÁPÁK TENGERPARTJA című különkiadással veszi kezdetét, melyben a népszerű színész – és szenvedélyes horgász – szülővárosába, New Orleans-be kalauzol, ahol az utóbbi időben látványosan megromlott a cápák és a horgászok kapcsolata. De hasonlóan izgalmasnak ígérkezik a CÁPÁK VS. ROSS EDGLEY című film is, melyben a címszereplő világrekorder hosszútávúszó őrült dologra vállalkozik: összeméri a fizikai és mentális erejét a cápákéval.

 

A műsorfolyam további remek alkotásai közé tartozik a NEW YORK CÁPÁI, melyben egy tudóscsoport szenzációs felfedezést tesz: hosszú kutatás után megtalálja a fehér cápák egyik fontos szaporodóhelyét, méghozzá nem máshol, mint New York City közvetlen szomszédságában. És aki ennek ismeretében úgy ítéli meg, hogy a cápák olykor túlontúl is közel vannak hozzánk, nem téved: a CÁPATÁMADÁS 360 című sorozatban túlélők és biológusok tárják elénk az egyre gyakoribbá váló cápatámadások lefolyását és a mögöttük álló okokat, ráirányítva a figyelmünket, hogy ebben az ádáz, egyre élesedő fajok közötti konfliktusban nem kizárólag az ember van veszélyben. A szakértők és humoristák közreműködésével a közösségi média legnépszerűbb cápás videóiból szemezgető AZ INTERNET CÁPÁI című különkiadás ezzel szemben könnyedebb vizekre evez, A VILÁG LEGNAGYOBB TIGRISCÁPÁI pedig egy dél-csendes-óceáni szigetre kalauzol minket, mely körül – egyelőre ismeretlen okokból – csak úgy hemzsegnek a rekordméretű ragadozók.

Vajon mi áll a cápák mind jobban megváltozó viselkedése mögött? Miként lehetne enyhíteni az emberi civilizáció rájuk gyakorolt hatását, mit kell tennünk a tengeri ökoszisztémák egyensúlyának visszaállítása érdekében? A CÁPAFESZTIVÁL idén nyáron is izgalmas, aktuális, világszerte milliókat foglalkoztató kérdésekre keres választ a National Geographic Wild műsorán.

- bdpst24.hu

Check Also

Afrikától Bonchidáig – a nemzetközi rádiók után végre digitálisan is pörgethetjük a Qualitons új lemezét

A tavaly december óta újra aktív The Qualitons tavasszal telt házas koncerten mutatta be negyedik …