A sikeres növekedési stratégia elismeréseként megerősítette az AutoWallis hitelminősítését a Scope Ratings

Elvégezte a Scope Ratings az AutoWallis Nyrt. hitelminősítésének éves felülvizsgálatát, melynek során az intézet már figyelembe vette a vállalat új, frissített növekedési stratégiáját és annak finanszírozási terveit tartalmazó üzleti terveit. A tervek alapján az AutoWallis újabb duplázást tervez 2028-ig, így árbevétele 750 milliárd forintra, míg EBITDA-ja 40 milliárd forintra emelkedhet. A független intézet a vállalat és adósságának besorolását stabil kilátások mellett erősítette meg, elismerve ezzel a kiugró növekedés kezelésének sikerét.

A Scope Ratings GmbH idén is elvégezte az AutoWallis Nyrt. részére először 2019-ben kiadott hitelminősítés felülvizsgálatát, és a besorolást a magas növekedés kockázatai ellenére változatlanul (B+) hagyta. A kilátásokat a megemelt növekedési tervek és azok megnövekedő finanszírozási igénye miatt pozitívról stabilra változtatta, illetve ezzel párhuzamosan a finanszírozási ratinget B+ besorolásra módosította, míg az üzleti tevékenység ratingjét javította (BB-) a már elért diverzifikáció elismeréseként. A társaság által korábban kibocsátott kötvények besorolása szintén B+ maradt. A Scope Ratings értékelése alapján a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett AutoWallis továbbra is megfelel a Magyar Nemzeti Bank által indított Növekedési Kötvényprogram (NKP) feltételeinek. 

A Scope Ratings részletes riportja:

https://www.scopegroup.com/ScopeGroupApi/api/analysis?id=4813b156-a7a7-45d0-be1d-3c42726476c6 

- bdpst24.hu

Check Also

Mesterséges intelligencia podcastet indított a Schneider Electric

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat „AI at …