Lépj be a szappanművészet világába!

  • Jamie Reid által inspirálva
  • Lush x Jamie Reid

Mo Constantine (a Lush társalapítója és termékfeltalálója) és fia Jack (a Lush termékfeltalálója) Jamie Reid műveiből inspirálódva készítették el ezt a szappankollekciót; az egyes szappanok a druida Évkerék két napéjegyenlőségének és két napfordulójának egyikét szimbolizálják. Ezek az ünnepek jelképezik a bolygó és az emberek közti kapcsolatot, és küldetésünket, hogy egy Lush-abb, élőbb világot hagyjunk magunk után.

A legendás vizuális művész, Jamie Reid punk-spiritualizmusa és közös szenvedélyünk, az ősi hagyományok által ihletett kollekció minden darabja a druidák naptárának egy-egy fontos ünnepét idézi meg, tele szent összetevőkkel. Jamie Reid radikális protestművész volt, aki a társadalmi és kulturális igazságtalanság ellen küzdött. Élete végéig élénken foglalkoztatta a druida hitvilág. Jamie egyik leghíresebb alkotása a Sex Pistols „God Save The Queen” című kislemezének borítója, mely a punk ikonikus szimbólumává vált. Reid készítette a Lush zenei igazgatójának, a szintén druida Simon Emmerson zenekara, az Afro Celt Sound System lemezborítóit is.

Mind a négy szappant megtalálod a weboldalunkon, a Lush-applikációban és a legnagyobb üzleteinkben világszerte; kisebb üzleteinkben pedig mindig az Évkerék aktuális állásának megfelelő szappan érhető el.

(Egy kis meglepetésért görgess a hírlevél aljára! Higgy nekünk, erről nem akarsz lemaradni!)
A Jamie Reid szappankollekció tagjai
Alban Hefin
Szappan a nyári napfordulóra
3 290 Ft / 100 g

Anarchista artifaktum, műalkotás és druida talizmán egyben. Ha a nyári napfordulón – vagy bármikor máskor – fürdesz vele, kapcsolatba lépsz a Nap erejével, a druidák ősi bölcsességével és a mindent átható fény elhalványulása ellen kirobbant punkforradalommal. Szüless újjá az erdei szamóca, a szederlevél, a bergamott és a papsajt habjai közt, öleld magadhoz az ébredő nyarat, és engedd, hogy ez a szappan átvezessen a természet körforgásán és megtanítson a lázadás művészetére.
Alban Elfed
Szappan az őszi napéjegyenlőségre
3 290 Ft / 100 gBár az őszi napéjegyenlőség idején a nappal és az éjszaka még ugyanolyan hosszú, a Nap ereje ekkor már fogyni kezd. Mikor a napok sötétedni kezdenek, ez a szappan a szüret gyümölcseivel táplálja a tested és a lelked. Az édes almaléből, szent tölgyfából, finomra őrölt portobello gombából és mogyorótejből készült Alban Elfed harmóniát és hálát visz a búcsúzó év félhomályába.

Alban Arthan
Szappan a téli napfordulóra
3 290 Ft / 100 g

Nem csak egy remek téli szappan, hanem a sötétség elleni lázadás; egy műalkotás, melyben Jamie Reid művészetének forradalmi lelkülete és a téli napforduló mély spirituális jelentősége egyesül. A megnyugtató olívaolaj táplálja a bőrt, míg a fenyőtövis illatának parazsa felperzseli a kamilla, az árpa és a friss vízitorma aromáját. Ez a különleges termék meghaladja a hétköznapi valóságot, egyszerre testi megtisztulást és spirituális ébredést kínálva.

Alban Eilir
Szappan a tavaszi napéjegyenlőségre
3 290 Ft / 100 g

Engedd szabadjára a tavasz zabolátlan erejét ezzel a szappannal, melyet a tavaszi napéjegyenlőség és a természet újjászületésének ősi druida ünnepe ihletett. Ez nem egyszerűen szappan, inkább rituális megújulás, punk-varázsige, mely a zuhany alatt fejti ki hatását, a fény és a sötétség egyensúlyát ünnepelve. Lazulj el, és engedd, hogy a martilapu-forrázat, a zabliszt és a citrom a végtelen bölcsesség és megvilágosodás erejével tisztítsa meg a tested és a lelked.
Amikor a szappan és a művészet találkozik

Minden Lush szappan kókuszolajból és repceolajból álló, pálmaolajmentes, vegetáriánus szappanbázissal készül, és csomagolatlanul kerül forgalomba. Ez a kollekció azonban több, mint egyszerű szappan: a Föld bőségének ünneplése, valamint a művészet és az aktivizmus merész megnyilvánulása, Jamie Reid punk dacosságával és egy druida bölcsességével fűszerezve. Többféle manuális technikát használnak az egyes szappanok bonyolult részleteinek kidolgozásához, valamint az összetevők, keverékek, illatok és színek széles választékát, hogy mindegyik éppen olyan lenyűgöző legyen, mint a műalkotások, amelyek inspirálták őket.

Akárcsak egy festmény a vásznon, a szappanok nagyméretű display változatai sokkal részletgazdagabbak. A kézzel festett részletektől kezdve a szappankeverékekkel megalkotott mintákig, egytől-egyig igazi műalkotások.

Jamie Reidről

Jamie Reid radikális művész volt, aki alkotásain keresztül tiltakozott a társadalmi és kulturális igazságtalanságok ellen, és feszegette a művészeti világ határait. Emellett egész életében érdeklődött a druidizmus iránt. Hozzá hasonlóan a Lush is feszegeti a kozmetikai világ határait, és nemcsak a kiskereskedelmi normákat kérdőjelezi meg, hanem platformját arra is használja, hogy az emberi jogok, az állatok jogai és a környezetvédelem terén alulról jövő ügyekért kampányoljon.

Jamie Reid a leghíresebb a Sex Pistols „God Save the Queen” című kislemezéhez tervezett grafikát, amelyet a punk-korszak legikonikusabb képeként emlegettek. Emellett ő tervezte a zenész, a Lush zenei vezetője, Simon Emmerson Afro Celt Sound System nevű zenekarának lemezborítóit is. Simon sajnos néhány hónappal Jamie előtt hunyt el 2023-ban, így ez az együttműködés Simon életének tiszteletére és megünneplésére készült.

                                                                                                                                        Nyári leárazás!
Mi szeretjük a frissességet. Te szereted a kedvezményeket. Nyári leárazásunk során most féláron juthatsz hozzá számos termékünkhöz a Lush üzleteiben és weboldalán.*
Miért tartunk Friss Leárazást?
Hisszük, hogy minden frissen a legjobb. Elkötelezettek vagyunk a legfrissebb kozmetikumok árusítása mellett, és fontosnak tartjuk, hogy te is tudd, mikor készültek a termékeink. Leárazásunk segít, hogy termékeink ne vesszenek kárba, így csökkenti a hulladék mennyiségét, összhangban áll Frissesség Irányelvünkkel, és lehetővé teszi, hogy féláron juthass hozzá a megjelölt termékeinkhez.
Szerezd be kedvenceidet 50% kedvezménnyel!
*A leárazásban érintett termékkészlet limitált, illetve üzleteink és webáruházunk készlete eltérő lehet.

- bdpst24.hu

Check Also

Kezdődik a Kékszalag Fesztivál, a nyár legszínesebb hete a Balatonnál

A hagyományoknak megfelelően ebben az évben is a júliusi holdtöltéhez legközelebb eső hétvégén rendezik Európa …