Közel 800 roma zarándokol a nemzeti kegyhelyre

30 településről, közel 800 fő zarándok érkezik Mátraverebély-Szentkútra, az Országos Roma Zarándoklatra, amelyet Székely János püspök, a Roma Pasztorációs Bizottság elnöke vezet. A július 6-án szervezett 11.00 órás szentmise főcelebránsa és szónoka Dr. Ternyák Csaba egri érsek lesz. 

Az idei roma zarándoklat az imádság évéhez kapcsolódik: „Mindnyájunknak szüksége van belső életre, szükségünk van arra, hogy visszavonuljunk egy olyan térbe és időbe, amelyet az Istennel való kapcsolatunknak szentelünk, de ez nem jelent menekülést a valóság elől.” – mondja Ferenc pápa.

Az egyház nagy családjában is meg lehet élni a találkozás és a közös imádság örömét. 9.00 órától dicsőítés, tanúságtétel és gyónási lehetőség várja a zarándokokat. Székely János püspök atya tanítását 10.00 órakor hallgathatják meg a zarándokok, majd a 11.00 órakor kezdődő szentmise főcelebránsa és szónoka Dr. Ternyák Csaba egri érsek lesz. 9.30 és 12.30 között a gyermekek kézműves foglalkozáson vehetnek részt. Ebéd után pedig a résztvevő zarándokcsoportok rövid, 5-8 perces műsort adnak elő.

Az ország mintegy 30 településéről érkeznek a hívek a nemzeti kegyhelyre, összesen közel nyolcszázan. A cigány vallásosság hagyományos megnyilvánulása a zarándoklat, amely nem csak a roma kultúra része, hanem a személyes hit és a közösségi megújulásának eszköze is.

- bdpst24.hu

Check Also

Maximális fordulatszámon a nyár és a buli az EFOTT-on

Alig maradt már pénteki és szombati jegy az EFOTT-ra, ahol a nyár és a buli …