A GLS felvásárolta a magyar e-kereskedelmi fulfilment vállalatot, az iLogistic-et

  • A GLS az iLogistic, e-kereskedelemre szakosodott magyar fulfilment vállalat felvásárlásával bővíti portfólióját 
  • Az iLogistic felvásárlása újabb lépést jelent a GLS Csoport azon stratégiájában, hogy a helyi és nemzetközi erősségeket kihasználva tovább erősítse európai jelenlétét

A GLS Csoport, Európában és Észak-Amerikában vezető csomaglogisztikai szolgáltató, bejelentette az e-kereskedelemre szakosodott magyar fulfilment cég, az iLogistic felvásárlását. Ez a lépés lehetővé teszi a GLS számára, hogy fulfilment szolgáltatást kínáljon ügyfeleinek Magyarországon belül és azon kívül is. Az akvizíció kiválóan illeszkedik a GLS Csoport azon stratégiájába, amely a szolgáltató portfoliójának bővítését és annak színesítését célozza.

A GLS célja, hogy bővítse tevékenységi körét és lehetőségeit, a kiszervezett webáruház logisztika pedig kiemelt növekedési területként szolgál. A vállalat arra törekszik, hogy sokoldalúbb szolgáltatóvá váljon, miközben megőrzi erős pozícióját a csomaglogisztikai piacon.

Az iLogistic, amely kiszervezett logisztikai szolgáltatásokat nyújt online üzletek számára – például csomagolást, árukészlet kezelést és visszárukezelést – már a felvásárlás előtt is megbízható partnere volt a GLS-nek. Az évek során együttműködésük folyamatosan erősödött, miközben a GLS biztosította a csomagok vásárlókhoz történő eljuttatását, amely a logisztikai folyamat egyik legkritikusabb szakasza.

„Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy kiváló minőségű szolgáltatásokat nyújtsunk ügyfeleinknek, és meggyőződésünk, hogy egy olyan innovatív és gyorsan fejlődő vállalattal, mint az iLogistic, tovább segíthetjük partnereinket a siker és a növekedés útján” – mondta Farkas Gergely, a GLS Csoport kelet-európai régiójának ügyvezető igazgatója. „Stratégiai célunk a hazai kereskedők export képességeinek támogatása, melyhez a kiszervezett logisztikai szolgáltatás ideális új opció. A GLS hálózatának segítségével közös partnereink könnyebben felelhetnek meg a hazai és külföldi piacokon lévő kihívásoknak.”

„A GLS-sel való partnerség jelentős mérföldkő az iLogistic számára. Izgatottan várjuk azokat a lehetőségeket, amelyeket ez az akvizíció kínál szolgáltatásaink fejlesztésére” – mondta Csereklyei Bálint, az iLogistic ügyvezető igazgatója. „Készen állunk arra, hogy együtt új minőségi mércét állítsunk fel a logisztikai iparágban, miközben a GLS hírnevével és szolgáltatásának minőségével nemzetközi növekedésünket is elősegíthetjük.”

A felvásárlás összhangban van a GLS Csoport bővítési stratégiájával, amely kiterjed a kapcsolódó piacokra is, és kulcsfontosságú lépést jelent a szolgáltatási kínálat bővítésében Magyarországon. Az iLogistic jelentős növekedése pedig jól tükrözi, hogy folyamatosan nő az igény a fulfilment szolgáltatások iránt, amelyeket számos iparágban nyújtanak vállalatok számára a kisvállalkozásoktól kezdve a piacukon meghatározó szerepet betöltő nagy szolgáltatókig.

Ez az akvizíció izgalmas fejezetet jelent a GLS folyamatos növekedésében és elkötelezettségében, hogy kiszolgálja a vállalkozások egyre növekvő igényeit Magyarországon és azon túl.

- bdpst24.hu

Check Also

Nyáron gyakoribb a kontaktlencse miatti fertőzés

Jóval többen keresik fel a szemorvosukat nyáron a kontaktlencse túlhordása, valamint a nem megfelelő tisztítása …