A Binance vezetője: több szabály, több kriptofelhasználó

A Binance regisztrált felhasználóinak száma idén június 12-én érte el a 200 milliót. A világ legnagyobb kriptotőzsdéjének vezérigazgatója, Richard Teng ez alkalomból válaszolt a felhasználók kérdéseire. Íme a kérdések és a vezető válaszai.
Mi kellett ahhoz, hogy a Binance mindössze két év alatt 100-ról 200 millióra tudja növelni a regisztrált felhasználóinak a számát?”
Richard Teng szerint a sikerben fontos szerepet játszott egyfelől az, hogy világszerte rohamosan nő a kriptoeszközök elfogadottsága, másfelől a Binance, a felhasználóit előtérbe állítva, egy sor intézkedést hozott a kereskedés biztonsága és a felhasználói pénzek védelme érdekében. „A bizalmat nem volt könnyű megszerezni. A Binance mindig is egy felhasználó-központú, a felhasználók érdekeit messzemenően szem előtt tartó szervezet lesz” – erősítette meg a vezető.
Ennek a megközelítésnek része, hogy a Binance folyamatosan figyeli, milyen termékekre tartanak igényt a felhasználók. Richard Teng úgy véli, hogy a törvényeknek megfelelő, szabályozott működés, az ebből következő még nagyobb átláthatóság, és az ETF-ek engedélyezése miatt érkező intézményi befektetők még több felhasználót fognak vonzani a platformra, és emiatt a 300 milliós mérföldkő eléréséhez kevesebb időre lesz szükség.
Hogyan fogja a Binance kihasználni a mesterséges intelligencia nyújtotta előnyöket, hogy még jobb szolgáltatásokat tudjon kínálni a felhasználóinak?”
„Az MI megkerülhetetlen, hiszen felgyorsítja és hatékonyabbá teszi a folyamatok működtetését, legyen szó a közösséggel való kapcsolattartásról, a törvényi megfelelőség biztosításáról, marketingről vagy az ügyfelek kiszolgálásáról” – válaszolja a Binance vezetője. Az MI már jelen van a Binance platformján, anélkül, hogy ezt a felhasználók észrevennék. Ugyanakkor az új technológia használatbavétele egy hosszú folyamat, amelynek értékelése jelenleg is zajlik. A Binance folyamatosan fejleszti a szolgáltatásait, és a felhasználóival együtt vesz részt ebben a tanulási folyamatban.
Mostanában sokat beszélt a törvényeknek való megfelelésről. Milyen hatással lesz Ön szerint a szabályozási környezet változása a kriptoeszközök elfogadottságára?”
„Lehet szeretni, vagy nem szeretni, a dolgok akkor is a nagyobb szabályozottság irányba haladnak. Egyre több a szabály. Én azonban pozitívan tekintek erre a folyamatra. Ahhoz, hogy a kriptó széleskörben elfogadott fizetőeszközzé váljon, meg kell felelnie a nagytöbbség elvárásainak, akik a szabályokra a biztonság garanciáiként tekintenek – ellentétben a korán csatlakozókkal, akik azonnal bíztak az eszközökben” – véli Richard Teng. Már 18 országban alkalmaznak különböző jogszabályokat, amelyek megteremtik azt az átláthatóságot, amelyre a fejlődéshez, az újabb intézményi befektetők csatlakozásához feltétlenül szükség van. „Ennek a folyamatnak még csak az elején járunk” – hangsúlyozta a szakember.
Mi a Binance álláspontja a tokenek listázásáról, illetve hogyan lehet garantálni a listázott tokenek megbízhatóságát és a megfelelő piaci teljesítményét?„
A Binance nagy hangsúlyt fektet arra, hogy ez a folyamat megfelelő keretek között menjen végbe. Az eddigi listázások történte azt mutatja, hogy idén még nem volt olyan listázott token a Binance-en, amely ne hozta volna vissza a befektetése értékét, állítja Richard Teng, kiemelve, hogy ez egyáltalán nem jellemző minden platformra. „Rátekintve a listázott tokenek elmúlt 180 napban nyújtott legjobb teljesítményeire, azt látjuk, hogy a mieink körülbelül 180%-os megtérülési mutatóval rendelkeznek, ami a piacon elérhető legmagasabb érték” – hangsúlyozza a Binance vezérigazgatója. Ez pedig nem a véletlen műve, teszi hozzá. Ez azért van így, mert a Binance mindent elkövetett azért, hogy a csalásokat visszaszorítsa a platformján. Éppen ezért erős a bizalom a platform iránt, a törvénytelen műveletek lényegében megszűntek, a listázás a lehető legnagyobb rendben zajlik. „Ez nem zárja ki a hiba lehetőségét, úgyhogy nem állíthatom, hogy ilyen soha nem fog előfordulni, de mindent elkövetünk azért, hogy a bizalom megmaradjon, és hogy a közösségünk továbbra is támogassa az erőfeszítéseinket” – mondta a vezető.
Kellett a Binance-nek változtatni a stratégiáján, és ha igen, hogyan tudtak alkalmazkodni a változó körülményekhez, és milyen irány várható a jövőben?”
„Hét évvel ezelőtt, amikor a Binance-t alapították, még egészen más volt a piaci és szabályozói környezet”- kezdi válaszát Richard Teng. A termékek iránt a legnagyobb kereslet a lakosság irányából mutatkozott, a bankok, a nagy pénzügyi intézmények egyszerű átverésként tekintettek a kriptóra. A hatóságok sem fordítottak túl nagy figyelmet rájuk, mert úgy vélték, maguktól eltűnnek. „Ma mégis az a helyzet, hogy világszerte a hatóságok harmada alkalmaz szabályokat ezen a területen, a jogszabályok száma pedig csak nő. Az ETF-eket több országban is jóváhagyták, például Kanadában, Ausztráliában és Hongkongban. A teljes kriptopiaci kapitalizáció körülbelül 2,5 – 2,6 billió dollárt tesz ki, amelyből csak a Bitcoin 1,3 billiót képvisel. A kriptó olyan méretűvé nőtte ki magát, hogy már nem lehet eltekinteni a jelenlététől, és velünk is fog maradni” – állítja Richard Teng.
Végezetül, Richard Teng elmondta, hogy abban reménykedik, hogy a kriptó-adaptáció a jövőben annyira felgyorsul, hogy az 1 milliárdos felhasználói szám is belátható időn belül elérhető válik, és a kriptó előnyei egyre több ember számára válnak nyilvánvalóvá.

- bdpst24.hu

Check Also

A következő nemzedékek reálértelmiségét nevelik

most őket díjazzák 2,5 millió forinttal 24. alkalommal lehet jelölni a reáltárgyak legjobb oktatóit a …