Megvan a Sávlekötő Camp by OTP Junior győztese

  • Véget ért a dalszerzők tehetségkutatójának első évada

400 jelentkező, 7 táborba jutó, 5 alkotónap, 10 epizód – a Sávlekötő Camp by OTP Junior azt a célt tűzte ki, hogy olyan alternatívát mutat a tehetségkutatók között, amiben 100%-osan a feltörekvő dalszerzőknek ad teret. Alkotói kihívásokkal segítettek nekik eljutni az első demótól a színpadig, ezzel a nézőknek is megmutatva azt, hogy milyen lépcsőfokok vezethetnek az ismertséghezt. A tábor utolsó napjára három formáció maradt versenyben: Szolnoki és Tendency, a Lovas Juci és a Frász zenekar és WXLFLESS végső feladata az volt, hogy egy klubközönség és a táborvezetők előtt adjon formációnként negyedórás, önálló koncertet. De hogy ez végül kinek, hogy sikerült, az kiderül a 10. részből. 

De nem csigázzuk tovább a kedélyeket, a Savlekötő Camp by OTP Junior győztese WXLFLESS, azaz Farkas Dávid lett. A dalszövegíró, zeneszerző, producer, egyszóval egyszemélyes alkotó a rap mellett, az alternatív hip hop és trap műfajok határait is feszegeti, szövegeiben pedig az elgondolkodtató és humoros sorok váltják egymást. A színpad és és a dalszerzés már a műsor előtt sem volt ismeretlen számára, több dala és lemeze is volt, de igazán nagy áttörést korábban nem sikerült elérnie. A műsorba legutolsó körben, extra bejutóként került, egy váratlan játékszabály módosításának köszönhetően. Igazi szerencse kölyke.  Az alkotónapok alatt egyre jobban megszokta a közeget, a kamerák közelségét és azt, hogy időnként másokkal együttműködve készítsen dalokat. Sőt, a 3. napra már ő maga állt elő az ötlettel, hogy a Lovas Juci és a Frász zenekarral álljon együtt a közönség elé. WXLFLESS-re jellemző volt, hogy nagyon gyorsan készíti el a dalokat és mindig van valami csavar a szövegeiben. Bátran kísérletezett a műfajokkal is. De a táborvezetőket igazán a koncerttel győzte meg, ahol magabiztos volt, jól kommunikált a közönséggel, jól mozgott és egy igazán jól felépített setlistet rakott össze.

“Számomra az egész tábor egy hullámvasút volt, sőt nem is a döntő volt a legnagyobb katarzis, hanem az egész tábor feeling, az emberekkel, kihívásokkal. Próbálok nagyon tudatos lenni mindenben, de éppen ezért folyamatosan stresszelek is, szorongok a kameráktól és az ismeretlen helyzetektől. Ezért is volt nagy kihívás a Sávlekötő Camp, az itt töltött napokat pedig próbáltam arra használni, hogy élvezzem az alkotást” – mondja Dávid. “Persze nagyon örülök a nyereménynek, de annak talán még jobban, hogy azok a sikeres zenészek és zenei közegben mozgó arcok, akikre felnézek most személyesen is megismertek, nyitottak felém és ennek köszönhetően aktívabban követik mostantól a munkásságomat is. És arra is rájöttem, hogy, bár eddig egyedül alkottam, szeretném kialakítani a saját csapatomat, csapataimat, kreatív alkotótársakkal együtt dolgozni, stábot és akár zenekart is bevonni, mert itt is az egyik kedvenc pillanatom volt zenekarral színpadra állni. Régóta dolgozom már azon, hogy eljuttassam a zenémet azokhoz, akiknek ez adni tud valamit, remélem, hogy ez ebben az évben sikerülni fog.”

WXLFLESS legújabb albuma, a REBEL nemrég debütált, és a táborban készült dalai is elérhetők az összes zenemegosztó portálon, érdemes meghallgatni és követni őt ezeken a platformokon is. Ahogy a többi versenyzőt és műsorban feltűnt formációt is.

Készítőként mi is sokat gondolkodtunk azon, hogy vajon tényleg kell-e még egy tehetségkutató itthon. Már a tábor után is éreztük, de így a műsor végén még inkább bebizonyosodott a számunkra, hogy volt értelme elkezdeni és megcsinálni ezt a formátumot. Rengeteg tehetséges feltörekvő zenész van most, akik a sok hang között elvesznének vagy sokkal lassabban futnának be, és csak egy kis lökés kell, ahhoz, hogy áttörjék az ismertség szintjét. Bízunk benne, hogy a műsorban megjelenők – akár a táborba jutottak be, akár csak a válogató során mutatkoztak be – nagyobb láthatóságot kapnak, amivel élni is tudnak” – mondja Lil Frakk a műsor házigazdája és kreatív producere. “Ez az egész műsor számomra is hatalmas élmény volt, nagyon izgalmas arcokkal találkoztam, akikkel bízom benne, hogy a jövőben is sokszor állunk majd egy színpadon és készítünk közös trackeket.”  

A Sávlekötő Camp by OTP Junior első évadának összes része elérhető a YouTube-on, érdemes visszanézni! 

A zene iránt érdeklődőknek már nem kell bemutatni a Sávlekötő című műsort, ahol Lil Frakk a legmenőbb magyar előadókat kérdezi és szedi szét a dalaikat sávokra. A formátum továbbfejlesztése a Sávlekötő Camp by OTP Junior: egy alternatív tehetségkutató, amire fiatal, feltörekvő zenészek, előadók, producerek jelentkezhettek saját dallal. A jelentkezők indulhattak szólóban, duóban, trióban vagy épp zenekarban, nem volt műfaji megkötés, az egyedüli elvárás a saját demók bemutatása volt. A több mint 400 jelentkező körül, a táborvezetők (Lábas Viki, Szendrői Csabi, AKC Misi és a BSW) 21-et hallgattak meg, közülük, csak a dalok alapján választották ki azt a 7-et, akik végül beköltözhettek a táborba,  ahol a hazai zenei szcéna meghatározó szereplői és szakemberei segítettek nekik abban, hogy eljussanak az első demóktól a színpadig.

A verseny győztese végül 3 millió forintot kapott az OTP Junior jóvoltából, amit zenei karrierje berobbantására fordíthat, illetve egy opcionális lemezszerződést és 3 hónap mentorálást az Escape Plan felajánlásával, támogatást az ArtisJustól és felléphet az idei STRAND Fesztiválon is. 

A Sávlekötő Camp összes része elérhető a Sávlekötő YT csatornáján:

https://www.youtube.com/watch?v=2zPX2PUoWDU&list=PLx4u6eeAcJKNnctqq890hmMzDjW27nZwq 

Az alkotótáborban elkészült dalok megtalálhatók a formációk saját profiljain és itt is egybefűzve: https://open.spotify.com/playlist/1Ylgq6IDO5Ogfe9FclsYCt 

A három döntőst itt lehet követni:

- bdpst24.hu

Check Also

A The Wanton Bishops Budapesten is bemutatja új lemezét

A bejrúti The Wanton Bishops méregerős, delta-blues ihlette zenéjével, 8 év után tér vissza Budapestre. …