Magyar Színház: kikapcsolódás az egész családnak a 2024/25-ös évadban is 

A Magyar Színház a 2024/25-ös évadban is a családok színházaként, széles repertoárral várja nézőit. Az ősszel induló évadról most lehull a lepel és kiderül, hogy mik lesznek az évad új bemutatói, valamint mely közönségkedvencek maradnak műsoron. 

A Magyar Színház számára a néző a legfontosabb, pontosabban az, hogy aki jegyet vált előadásainkra minőségi szórakozásban részesüljön és elégedetten távozó, visszavágyó, visszatérő nézőnkké váljon. Egy dolog biztos, mi mindent megteszünk azért, hogy ez estéről estére megvalósulhasson. 

Örömmel jelentjük be, hogy társulatunk kiváló művészekkel bővült. A Magyar Színház szeretettel üdvözli új társulati tagjai között Trokán Annát, Haumann Mátét, Szemenyei Jánost, Viczián Ottót és Fülöp Kristófot.

A 2024/25-ös évadban több új előadással várjuk nézőinket, ebben kettő, kifejezetten a Magyar Színház számára íródó produkció. December 6-án érkezik Nagy Viktor rendezésében, Tolcsvay László – Müller Péter Sziámi szerzőpáros Koldus és királyfi című musicaljének ősbemutatója, hogy elrepítsen Londonba Mark Twain regényének színpadi adaptációján keresztül. Novemberben színházi nevelési műhelyünkben készül új produkció, Romankovics Eda Káin és Ábel ringbe száll című komplex színházi nevelési előadása.

A nagyszínpadon 2024 októberétől újra látható a nagysikerű Rumini Ferrit-szigeten című mesejáték, Berg Judit regényének felújított, színpadi változata. Hamlet, William Shakespeare páratlan műve Eperjes Károly rendezésében, 2025. február 7-én debütál. Április 11-én, Pozsgai Zsolt – Nagy Tibor – Bradányi Iván: A kölyök című musicaljét Nagy Viktor rendezésében mutatjuk be. A Nagy Viktor által rendezett, felújított Legyetek jók, ha tudtok című zenés családi előadás májustól tekinthető meg. 

A Sinkovits Imre stúdiószínpadon látható lesz szeptembertől Eperjes Károly előadásában Az igazat mondd, ne csak a valódit, április 4-től a Goldoni: A legyező, valamint az évad során Hamvas Béla: A bor filozófiája monodráma.

NAGY VIKTOR – a Magyar Színház igazgatója

Örömünkre szolgál, hogy több olyan régi produkciónk is van, amelyeket lehetetlen kihagyni az évad előadásai közül, mivel szinte minden alkalommal teltházzal játsszuk őket. Az abszolút közönségkedvencek a következő évadban is teret kapnak. A Magyar Színház repertoárszínház, éppen ezért nagyon fontos, hogy a nagy múltra visszatekintő előadásokat is támogassuk, tovább éltessük.  

A Valahol Európában már harmadik éve abszolút közönségkedvenc, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy a nézők szavazatai alapján az idei évadban is ez az előadás lett a Magyar Színház legkedveltebb darabja. Természetesen a 2024/2025-ös évadban több estén is felcsendülnek majd Dés László örökérvényű dallamai és színpadra állnak a színház „csavargó” gyermekei. A régi kedvencek is visszatérnek nagyszínpadunkra a nyári szünet után, így a következő évadban újra láthatók lesznek: Ezeregy éjszaka, Madagaszkár, A kincses sziget, A muzsika hangja, Harisnyás Pippi, Időfutár, Tündér Lala, Oliver!, Tüskevár, Utánképzés ittas vezetőknek, Rómeó és Júlia.

A korábbi évadból a Sinkovits Imre színpadunkon a Jó estét nyár, jó estét szerelem, a Házasságon innen, házasságon túl és a Tizenhét hattyúk című előadások láthatók.

A Magyar Színház életében kiemelt és fontos szerepet tölt be a színházi nevelés, amit nem lehet elég korán elkezdeni. Idén sem feledkezünk meg a legkisebbekről. A Cseperedj a Magyar Színházzal babaszínházas előadásaink, már fél éves kortól látogathatók, három egymásra épülő, rövid, könnyed programmal várjuk a legkisebbeket és szüleiket. A Leporelló sorozat Hangora című előadása hathónapos kortól, a Herfli, egyéves kortól, a Lippogó pedig a másfél év fölötti babáknak nyújt tökéletes kikapcsolódást, ami nem csak szórakoztatja, hanem fejleszti is a kicsiket, mi több, elülteti bennük a színház szeretetének magvait. 

A tantermi és a színházi nevelési előadások közül az Ezerarcú, az I SCREEN, a Kő, papír, olló és a Szárazság is látható lesz.

A 2023/2024-es évadunk bemutatóira kimondottan büszkék vagyunk. Hatalmas öröm, hogy ilyen szeretettel fogadta közönségünk a produkciókat, így színészeink szinte minden estén teltház előtt játszhattak. 

Célunk, hogy a Magyar Színház a 2024/25-ös évadban is a szórakoztatás, a nevelés és a családi közös pillanatok állandó színterévé váljon közönsége életében. 

A jegyértékesítés már elkezdődött!

Jó szórakozást kívánunk minden kedves nézőnknek! 

- bdpst24.hu

Check Also

Árvízhelyzet: felajánlja segítségét a Waberer’s Csoport

Logisztikai és szállítmányozási kapacitásainak egy részét ajánlotta fel a Waberer’s Csoport a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak …