Lakossági, vissza nem térítendő fűtéskorszerűsítési támogatásra szóló pályázatot hirdet a Daikin

Magyar ingatlantulajdonosoknak nyújt vissza nem térítendő fűtéskorszerűsítési támogatást a Daikin Hungary Kft. A Daikin márka 100. születésnapja alkalmából indított, magánszemélyeknek elérhető pályázat 100 pályázó számára teszi lehetővé Magyarországon, hogy modern, levegő-levegő hőszivattyús rendszerre, azaz klímás fűtésre cserélje fűtési rendszerét. A nyertes pályázóknak a Daikin a készüléket és a telepítést is biztosítja, a támogatás mértéke pedig a pályázati kalkulátorban elért energiamegtakarítás mértékétől függ. Minél nagyobb az energiamegtakarítás, annál magasabb a támogatás, amely akár 100% is lehet. A Daikin pályázati programjának teljes keretösszege 150 millió forint.

A magyarországi lakossági és ipari hűtő-fűtő megoldások egyik vezető szállítójaként a Daikin Hungary Kft. fűtéskorszerűsítési pályázatot hirdet magyarországi magánszemélyek számára. A Daikin márka centenáriumának apropóján meghirdetett „Daikin 100 év – 100 boldog család” pályázatra a mai naptól augusztus 31-ig pályázhatnak saját tulajdonukban lévő ingatlannal a magyar adószámmal rendelkező magánszemélyek. A korszerűsítésben részt vevő ingatlan maximális alapterülete 150 négyzetméter, a klímával fűtendő helyiségek száma pedig legfeljebb 4 lehet. Előfeltétel még a klímák telepítéséhez megfelelő villamos hálózat, illetve hálózati oldalról legalább 1×32 Amper megléte, valamint az, hogy a helyi építési, illetve társasházi szabályozás ne tiltsa a hőszivattyús kültéri egységek elhelyezését. Pályázni a Daikin weboldalán lehet, ahol a részletes feltételek is elérhetők. 

A Daikin célja a pályázattal kettős: egyrészt szeretné ráirányítani a figyelmet arra, milyen nagymértékű energiamegtakarítás érhető el modern hőszivattyús technológiával, másrészt a Daikin márka születésének 100. évfordulóján segítséget szeretne nyújtani mindazon magyar ingatlantulajdonosoknak, akik csak fűtéskorszerűsítésben gondolkodnak, nem kívánnak egyéb energiahatékonysági felújítást végrehajtani, nem vesznek igénybe más energiahatékonysági korszerűsítésre támogatást, és önerőből nem tudják megoldani lakásuk, házuk fűtéskorszerűsítését. 

A Daikin augusztus 31-e után gyorsan, mindössze 10 napon belül elbírálja a pályázatokat. A szabályosan kitöltött és hiánytalan pályázatok közül azt a 100 igényt támogatja, amelyeknél bizonyítottan a legnagyobb mértékű az energiamegtakarítás. A modernizálással elért energiamegtakarítás várható mértékét minden pályázó egy kalkulátorral számolhatja ki, ami az energiahatékonysági standard számítások alapján kalkulál. A kalkulátor a pályázat részeként szintén a Daikin honlapján található. A 10 legnagyobb energiamegtakarítást elérő pályázó esetében a támogatás mértéke 100%-os, vagyis a Daikin a készülékeket és a telepítést is teljes egészében finanszírozza. A sorrendben következő 90 legjobb energiahatékonyságot felmutató pályázat esetében pedig fix 50%-os támogatást ad a cég a teljes fűtéskorszerűsítésre. A gépek telepítését a Daikin minősített szerelőpartner-hálózata, a Home Comfort Expert (HCE) partnerek végzik, így a készülékek maximálisan energiahatékony működése garantált, illetve a szakszerű telepítés – a karbantartáshoz hasonlóan – meghosszabbítja a berendezés élettartamát. A nyertes pályázóknál a Daikin lehetőség szerint még az ősz folyamán, de legkésőbb 2024. december 15-ig telepíti és beüzemeli az új készülékeket, így a családok már egy komfortosabb, alacsony energiafogyasztású rendszerrel kezdhetik el a fűtési szezont, illetve az új évet.

Bővebb információ és pályázat leadása: 100 év 100 boldog család pályázat | Daikin

- bdpst24.hu

Check Also

Őszi hajápolási rutin – Így védhetjük meg hajunk épségét

Évszakváltás során hajunk különösen érzékennyé válhat a külső környezeti hatásokra. Míg nyáron a meleg, a …