The Neverlandings klippremier

Magyar zenekar videójában tűnik fel Elon Musk 

Bizonyára nem kell bemutatni a világ egyik legbefolyásosabb és leggazdagabb üzletemberét, Elon Musk-ot, aki ma 53 éves. Az átlagemberből lett milliárdost legtöbben a “Tesla” és az “X” tulajdonosaként ismerik, megosztó személyisége sokak érdeklődését felkeltette már, most pedig kapott egy dalt a The Neverlandings zenekartól, ami a születésnapján debütál.

Az eddigi rock felé hajló hangzást elhagyó Elon Musk egy zongoraközpontú, poposabb megszólalású szerzemény, ami nagyban épül a vokálokra. Kele Sándor, a zenekar alapítója és frontembere a következőket osztotta meg a dal születéséről:

“Egyáltalán nem volt koncepció, hogy a világ leggazdagabb és talán legmegosztóbb emberéről szóljon ez a dal. Mondhatnánk, hogy ezt dobta a gép, ez a szöveg jött a zenével. Sokszor csak utólag veszem észre és értelmezem, hogy miről szól a dal. Eddig alapvetően gitáron szereztem dalokat, de az Elon Musk tisztán zongora alapú. Gondoltam, hogy ugyanarra a körre írok több dallamot, verzét refrént stb. Ez amúgy sikerült is, és írtam még legalább 2 másik dalt is, ami gyakorlatilag ugyanabból építkezik, mint az Elon Musk.”

A felvételek elkészítésében Kremán Patrick volt a kulcsember, aki hangmérnökként és producerként vett részt a folyamatban. A videóklip Nyulász Melinda animációs rendező és illusztrátor munkája, aki a következőket fűzte hozzá:

“Ez a klip számomra nem csak Elon Muskról szól. Amikor zenét hallgatunk akkor kicsit elutazunk ebből a világból. Felszabadító érzés, mikor egy zene annyira magával sodor, hogy ki tudunk szakadni a valóságból, és mindent, amit elképzelünk, valósnak élünk meg. Amikor vége a zenének, akkor visszatérünk ugyan, de hat ránk és ez által kicsit változik körülöttünk minden. Ahogyan Elon is hatással van a világra és miatta semmi sem ugyanaz. Ezért keveredik a klipben fokozatosan a valóság és az álom. És ezért marad a klip végén egy kicsi ebből a megváltozott világból.”

A The Neverlandings zenekar 2018-ban alakult Budapesten, és az indie, alternatív, rock, pop stílust ötvözik. Az együttes bemutatkozó EP-je, a Minutes on Earth, 2018 decemberében jelent meg, az utolsó kiadott single, a Your Eyes pedig 2021 végén jött ki. A formáció azóta számos változáson ment keresztül a mostani felállásukhoz képest. 2022-ben Kele Sándor és Csaba Tamás (gitár) állandó tagok mellé Szabó Tamás érkezett basszusgitáron, Christian Bruni dobos helyére Zsiga Ádám lépett, végül Holop Szilveszter billentyűssel bővült a csapat.

“Ami a koncertezést illeti, a következő július 19-én a vajdasági Róka Fest-en lesz, ahol idén fogunk először fellépni és már nagyon várjuk, örülünk, hogy meghívást kaptunk.” – fogalmazott Kele Sandor. “Az Elon Musk c. dalon kívül további négy szerzeményünk van majdnem teljesen készen és a tervek szerint 3-4 hónapos időközökkel fognak megjelenni. Most nem tervezünk sem kis-, sem nagylemezt, maradunk a single megjelenéseknél. Ezek a dalok egyébként nagyon változatosak, a keményebb grunge-osabb dal éppúgy előfordul közöttünk, mint lassú bluesos nóta, eurovíziós disco, vagy egy középtempós, Radiohead-re emlékeztető dal.”

Az Elon Musk első hallásra egyfajta dicsőítő himnusznak is tűnhet, ami egy altatódal megnyugtató hatásával lett elénekelve. Megjelenik Elon, aki megváltja, megváltoztatja a világot és az, hogy ebből mennyi az irónia és mennyi a komolyság, az már a hallgatóra van bízva.

- bdpst24.hu

Check Also

Malterosfiú, eskető pap, borász, teknősmedence-takarító, piackutató

szinte nincs olyan szakma, amit nem próbáltak ki a Quimby tagjai A zeneipar bizony ritkán …