Fedezd fel Budapest éjszakai életét: A legjobb helyek italozáshoz, táncoláshoz és szórakozáshoz

Budapest, Magyarország fővárosa, évtizedek óta híres a vibráló éjszakai életéről, amely többek közt magában foglalja a lenyűgöző panorámával rendelkező bárokat, az élénk táncparketteket, valamint a kulturális rendezvények széles kínálatát. Az alábbiakban bemutatjuk a város legjobb helyeit, ahol garantáltan felejthetetlen éjszakai élményekben lesz részed.

Lenyűgöző kilátással rendelkező tetőtéri bárok

Budapest éjszakai életének csúcsát a lenyűgöző kilátást kínáló tetőtéri bárok jelentik, ahol a város fényei és híres épületei káprázatos panorámát nyújtanak a vendégek számára. A Lánchíd és a Budai Vár között elhelyezkedő LEO elegánsan, mégis visszafogottan hódít. A klasszikusoktól az újdonságokig kiváló pezsgők és lenyűgöző koktélok (pl.: a Twisted Manhattan) várnak az idelátogatókra. 

A St. Andrea Wine and SkyBar, ami Budapest legjelentősebb bevásárlóutcájának, a Váci utcának az egyik végén található, a híres borászattól örökölte nevét és itallapját, ami egyebek mellett magában foglalja a helyi Kadarka és a Kékfrankos szőlőkből készült kitűnő magyar borokat is. A Szent István Bazilika mellett található High Note SkyBar pedig különleges figyelmet fordít az olyan részletekre, mint a kifogástalan kiszolgálás, vagy a klasszikus pesti udvar modern átértelmezése. 

A Sky Garden Rooftop Terrace a Nyugati pályaudvar mögött, a Mystery Hotel tetején nyújt egyedi élményt, ahol az őszi szezon után sem áll meg az élet, így a látogatók egész évben élvezhetik a finom ételeket és a káprázatos kilátást.

Élő zene és tánc

Budapest élő zenei életének szívében a Rocktogon Club áll, ami helyileg a főváros VI. kerületének központjában található. Ez a hely a város egyik legnépszerűbb rockklubja, ahol a zene mindenkit magával ragad. A Trocadero Caféban ezzel szemben a latin táncok szerelmesei gyűlnek össze minden szombaton, hogy táncórákon sajátítsák el az alaplépéseket, mielőtt az est folyamán a táncparkett uraivá válnának. A hangulatos, mégis egyszerű klub tele van latin ritmusokkal és a táncosok energiájával. 

A Cotton Club egy másik kivételes hely, ami az 1920-as évek Amerikájának atmoszféráját idézi. Itt – vasárnap kivételével – minden este 19 órától a híres Cotton Club Jazz Band szolgáltatja a zenei aláfestést, miközben a látogatók az étterem számos magyar és tengeri specialitását kóstolhatják meg. 

Végül, de nem utolsósorban a Fat Mo’s Music Club a jazz, a soul és a blues stílusok szerelmesei számára nyújthatnak egyedülálló élményt, amelyek rendkívül népszerűek a helyiek és az expatok körében egyaránt. Ha ide látogatsz, készülj fel rá, hogy egy zsúfolásig megtelt helyen találod magad, ahol a zene és az életöröm uralja az estét. Az élő zene és a tánc varázsa ezeken a helyszíneken tökéletesen tükrözi Budapest dinamikus éjszakai életét, biztosítva, hogy mindenki megtalálja a neki tetsző hangulatot és stílust.

A legjobb kocsmák, amelyeket érdemes meglátogatni

Budapest számos különleges kocsmájával várja azokat, akik szeretik a jó társaságot és az ízletes italokat. A Pointer Pub, amely az angol pointer kutyafajtáról kapta a nevét, tipikus angol stílusú, kutyabarát hely, ahol öt különböző helyszínen kínálnak tízféle sört, cidert és különböző ételeket. Emellett a Rabbit Hole Bar & Café egyedi koktélokkal csábít, csakúgy mint a Brave Lion vagy az Angry Rabbit. 

Az Ördög Sarok, amely az Astoria metróállomás közelében található, egy meghitt pub, ahol a helyiek rendszeresen összegyűlnek, hogy élvezzék a kiváló söröket, borokat, a zenei automaták hangulatát, valamint a sportközvetítéseket. Emellett a helyszín kiváló internetkapcsolatot is biztosít, így Ön és barátai kényelmesen eltölthetik itt az időt akár kocsmai nyerőgépes játékok használatával, akár a legújabb videókat böngészve az Instagramon, vagy a közelgő sportesemények időpontjai után kutatva. 

A Szimpla Kert 2002-ben nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt, ami arról híres, hogy Budapest első romkocsmája volt. Ezen a helyszínen különféle élő zene és kulturális események teszik felejthetetlenné az estéket. Végezetül a Dürer Kertet sem hagyhatjuk ki a kínálatból, ami a rock, az indie és az elektronikus zenei koncertek kedvelői számára nyújt ideális helyszínt, ugyanakkor, ha ahhoz van kedved, itt akár barátaiddal közösen is grillezhetsz. 

- bdpst24.hu

Check Also

A bitcoin és az aranyhalak

A világ változik, ezért nem engedhetjük meg magunknak, hogy az elsőként hallott információ alapján alkossunk …