Díjnyertes minisorozatokkal folytatódik az ingyenes JFF Online Japán Filmfesztivál

A Japán Alapítvány szervezésében friss programmal folytatódik a JFF Online Japán Filmfesztivál. Június 19. és július 3. között két díjnyertes minisorozatot nézhetünk meg magyar vagy angol felirattal, otthonunkban, a kanapéról ingyenesen, az ország bármelyik pontjáról. A RIKUOH felemelő dráma olyan emberekről, akik soha nem adják fel. A főszerepben Jakusó Kódzsi, Japán sztárszínésze, aki a Tökéletes napok című filmjéért a Cannes-i Filmfesztiválon 2023-ban a legjobb színésznek járó díjat nyerte el. A DOWNTOWN ROCKET pedig a Tokiói Nemzetközi Dráma Fesztiválon nyerte el a legjobb sorozat, a legjobb színész s a legjobb producer díjait.

Idén először televíziós minisorozatok is a JFF Online Japán Filmfesztivál részét képezik. Június 19. és július 3. között két, egyenként 10 részes, izgalmas minisorozatot nézhetünk meg a https://jff.jpf.go.jp/watch/jffonline2024/hungary weboldalon, amelyek epizódjait a lejátszás gomb megnyomását követően 48 órán keresztül akár többször is újranézheti a közönség, választható magyar vagy angol felirattal. 

A RIKUOH felemelő dráma olyan emberekről, akik soha nem adják fel. Egy hagyományos japán lábbeliket, „tabi” zoknikat gyártó cég futócipőket kezd kifejleszteni.  A történet a nehézségekkel küzdő cégvezető és egy sérülés miatt válságába került hosszútávfutó együttműködését követi nyomon. A főszerepben Jakusó Kódzsi, Japán egyik vezető film- és televíziós sztárszínésze, aki a legjobb nemzetközi filmnek járó Oscar-díjra is jelölt Tökéletes napok című filmjéért a Cannes-i Filmfesztiválon 2023-ban a legjobb színésznek járó díjat nyerte el. A főhős fiát a Netflix Alice in Borderland című sorozatának sztárja, Jamazaki Kento alakítja. A sorozatot 2018-ban a Shanghai International TV Festivalon a legjobb külföldi tévésorozat díjára jelölték.

A népszerű japán sorozatrendező, Fukuzava Kacuo nagysikerű munkája, a DOWNTOWN ROCKET megható dráma egy japán kisvárosi gyárról, amely felveszi a harcot a nagyvállalatokkal szemben. A gyárat egy olyan férfi vesz át, akinek egyszer már nem sikerült rakétahajtóművet fejlesztenie. A hazájukban nagy ismertségnek örvendő Abe Hirosi, Cucsija Tao, Jaszuda Ken, Nakamura Tomoja és Maja Miki játsszák a főbb szerepeket. A sorozatot az Asian Television Awardson a legjobb drámai sorozat díjra jelölték, a Tokiói Nemzetközi Dráma Fesztiválon pedig elnyerte a legjobb sorozat, a legjobb színész és a legjobb producer díját.

https://www.facebook.com/jffplus    

Sorozatok:

https://fb.me/e/1HrPQZKU1

Japán Online Filmfesztivál 2024 – Filmek és Sorozatok Trailer (youtube.com)

Japán Online Filmfesztivál 2024 Sorozat – „Downtown Rocket” Trailer (youtube.com)

Japán Online Filmfesztivál 2024 Sorozat – „RIKUOH” Trailer (youtube.com)

- bdpst24.hu

Check Also

SENCOR: Ez a porszívó segít csökkenteni a takarításra fordított időt

Nemcsak porszívózni, hanem felmosni is lehet vele  Átlagosan kevesebb mint egy órát töltenek az emberek …