Likviditáskezelésben újít a Kulcs-Soft

  • A kkv-k legégetőbb problémáira, a késedelmes vagy éppen hosszú lejáratú kifizetésekre hoznak megoldást az új szolgáltatások

Néhány kattintással elérhető faktoring és követeléskezelési szolgáltatással bővül a Kulcs-Soft ügyviteli programcsaládja. Mivel az EU-ban a kkv-k negyede a késedelmes kifizetések miatt csődöl be, az innovatív likviditáskezelési eszközök jelentős támogatást nyújtanak a pénzügyileg tudatos vállalkozások számára.

A közepes- és kisvállalkozások (kkv-k) legégetőbb problémájára, a likviditáskezelésre kínál új, komplex szolgáltatáscsomagot a Kulcs-Soft. A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett társaság ügyviteli programja olyan eszközökkel bővül, amelyek automatizálják a likviditáskezelés fő lépéseit.

Az Európai Unió tavaly közzétett kimutatása szerint az EU-ban a kkv-k negyede a nem időben kifizetett számlák miatt csődöl be. Emellett pedig átlagosan minden második, kereskedelmi ügyletekhez kapcsolódó számlát késedelmesen egyenlítenek ki a partnerek, vagyis a likviditáskezelés kiemelt fontosságú a kkv-k életében.

A Kulcs-Soft ügyviteli szoftverét használók mostantól három új eszközt is kapnak ennek hatékony menedzseléséhez és a megalapozott döntéshozatalhoz.. Az új, egyedi fejlesztésű Adatpont szolgáltatáson keresztül a felhasználók naprakészen nyomon követhetik a számláik státuszát, egyenlegüket, kintlevőségeiket bárhonnan, akár mobil eszközről is, köszönhetően a felhő-alapú irányítópulttal bővített ügyviteli szoftvernek.

Emellett a program mostantól integráltan, a saját felületéről képes menedzselni a likviditáskezelés következő lépéseit. A BÁV Faktorral partnerségben biztosított Flexibill szolgáltatáson keresztül gyakorlatilag néhány kattintással faktorálhatják a számláikat a felhasználók, vagyis azonnal megkaphatják annak a faktoring díjjal csökkentett ellenértékét ahelyett, hogy várniuk kellene az ügyfél kifizetésére.

Itthon mintegy 3-4.000 cég él faktoringgal, ami mindössze a társas vállalkozások 1%-át teszi ki. Ugyanakkor a Flexibill és a Kulcs-Soft együttműködésben mostantól több ezer kkv is egyszerűen eléri ezt az eszközt – mondta Rátkai Tamás a Flexibillt fejlesztő BÁV Faktor Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette, 2023-ban több 10 milliárd forintot folyósítottak a Flexibill rendszerén keresztül.  – A banki megoldásokkal szemben itt teljesen mindegy, hogy 50 ezer vagy 50 millió forint a faktorált számla értéke, a folyamat éppen olyan egyszerűen zajlik minden esetben – tette hozzá Rátkai Tamás.

Amennyiben viszont egy számla határideje lejárt és nem érkezik be az ellenértéke, az Adatpontból mostantól közvetlenül elérhető a követeléskezelési platform szolgáltató, a Payee is. Ez azt teszi lehetővé, hogy a vállalkozás késedelmes fizetés esetén megtegye a követeléskezelés jogi lépéseit, ugyancsak néhány kattintáson keresztül.

Magyarországon több mint 450 ezer fizetési meghagyást indítanak évente. Ez önmagában is egy bonyolult, időigényes folyamat, ám a Payee segítségével, a Kulcs-Soft ügyviteli rendszerében mindez kényelmesen, a monitor elől elvégezhető – emelte ki Badinszky Bence, a Payee társalapítója. Továbbá elmondta, hogy a Payee-n keresztül már közel 15.000 db követeléskezelési ügyet indítottak a magyar kkv-k összesen. 

Ezekkel a digitális pénzügyi szolgáltatásokkal teljesen új szintre emeljük a likviditáskezelést a Kulcs-Soft ügyfelei körében – mondta Szabó Márton, a Kulcs-Soft Nyrt. termékfejlesztési vezetője. Kiemelte, az új eszközök díjmentesen elérhetőek az ügyviteli program többezer felhasználója számára. – A felhő-alapú kiegészítésnek köszönhetően pedig további innovatív ügyviteli szolgáltatások megjelenésére is lehetőség nyílik, akár a mostanihoz hasonló, külső partnerekkel történő együttműködésen keresztül – fűzte hozzá Szabó Márton.

- bdpst24.hu

Check Also

A bitcoin és az aranyhalak

A világ változik, ezért nem engedhetjük meg magunknak, hogy az elsőként hallott információ alapján alkossunk …