LUSH: 3 lépés a kiegyensúlyozott fejbőrért

  • A Lush szakértői megalkották a tökéletes fejbőrápolási rutint

A fejbőr ápolása kulcsfontosságú a haj egészséges állapotának fenntartásához. Az ápolt fejbőr nemcsak az ideális táptalajt biztosítja a hajszálak növekedéséhez, de segít megóvni azokat a negatív külső tényezőktől is.

“A fejbőröd a virágágyás és a termőföld, melyből a hajad terem” – mondja Daisy Evans. “A hajápolás a fejbőrápolással kezdődik. Nem csak arról van szó, hogy kezeljük az éppen felmerülő problémákat; az egészséges, boldog fejbőr folyamatos fenntartása megelőzi a korpásodást, az érzékenységet vagy a hajhagymák eltömődését.”

Bemutatjuk gondosan felépített fejbőrápolási rutinunkat, melyet Mark Constantine hajgyógyászati szakértő, a Lush társalapítója és feltalálója, valamint Daisy Evans, a Lush hajápolási részlegének vezetője állított össze.

Daisy Evans
A Lush hajápolási részlegének vezetője
Mark Constantine
A Lush társalapítója, termékfeltalálója

Első lépés: előkezelés

Fejbőrápolási kalandod kezdetén puhítsd meg a bőröd a Roots fejbőrpakolással, a friss menta, borsmenta és fodormenta tripla erejével. “A japánok máshogy gondolkodnak a fejbőrről, mint a nyugati emberek. Hiszik, hogy minden itt kezdődik. Ezért alkottuk meg a Roots fejbőrpakolást. Ez egy egyszerű termék, ami támogatja a hajnövekedést, lassítja a hajhullást és serkenti a fejbőr vérkeringését” – mondja Mark Constantine.

A célzott ápoláshoz Daisy Evans a Superbalm fejbőrpakolást ajánlja, mely szalicilsavat tartalmaz. “A Superbalm egyedi receptjében található kókuszolaj és szalicilsav intenzív hidratálást és megkönnyebbülést biztosít, támogatva a fejbőr egészségét.” Masszírozd ezt a tápláló keveréket a fájdalmas vagy kényelmetlen területekre, és hagyd fent 20 percig a megnyugtató, hidratáló hatásért, mielőtt leöblítenéd.

Roots
Fejbőrpakolás
6 990 Ft / 225 g
Superbalm
Fejbőrpakolás
6 990 Ft / 45 g

Második lépés: hámlasztás és tisztítás

Éleszd fel a fejbőröd a Wasabi Shan Kui samponnal, tele kézzel szedett tengeri sóval, stimuláló wasabival, és egy nagy adag koffeinnel, amely beindítja a hajhagymáid és megerősíti a hajszálaid. Az Epsom-só és a tengeri só erősít és dúsít, a szűz olívaolaj pedig növeli a hajszálak szakítószilárdságát. A természetesen hámlasztó tengeri só eltávolítja a szennyeződéseket, a végeredmény pedig tiszta, felfrissült fejbőr.

Wasabi Shan Kui
Sampon
4 490 Ft / 110 g-tól

„A Wasabi Shan Kui hámlasztó hatása frissíti a fejbőrt és ragyogást ad a hajadnak. Ez a fejbőrápolási rutin egyik legfontosabb lépése” – hangsúlyozza Daisy Evans.

Harmadik lépés: védelem

Használd a kedvenc kondicionálód, majd fejezd be a rutint díjnyertes Super Milk kondicionáló spray-vel. Ez a csodásan sokoldalú, minden hajtípusra alkalmazható termék hidratál és véd az elemektől. A kondicionáló mandulatej, kókusztej és zabtej tuti triója gyengéden hidratál, de nem nehezíti el a hajad. “A zab pompásan nyugtatja a bőrt és a fejbőrt. Ha befonva hordod a hajad, egyenesen a fejbőrödre fújhatod, hogy két hajmosás között is garantált legyen a megkönnyebbülés és a hidratálás” – mondja Daisy.

“Hajmosáskor a szulfátok dominálnak. Ezekben anionok, negatív töltésű ionok találhatók – ez azt jelenti, elektromossággal töltik fel a hajad, így az szállni kezd, a törött hajvégek pedig láthatóak lesznek. Ennek semlegesítéséhez kationokra, pozitív elektromos töltéssel rendelkező ionokra van szükség.” – mondja Mark.

Super Milk
Hajkondicionáló spray
6 490 Ft / 100 g-tól

„Ez a kondicionáló spray a kationok királya, ezért is ennyire sikeres. A benne található kationok fertőtlenítő, antisztatikus hatással bírnak, fésülhetőbbé teszik és tökéletes állapotba hozzák a hajat” – teszi hozzá Mark.  

- bdpst24.hu

Check Also

A klasszikus bacon-tojás páros öt árnyalata

Lassan beköszönt az ősz, elindult az iskola, megint jönnek a rohanós reggelek és a „na …