Lépjen be a Downton Abbey-sorozat világába!

  • Mulatság, pezsgő és art deco életérzés a Ráth-villában
A Downton Abbey-sorozat rajongóinak június 1-jén szombaton este a Ráth-villában a helyük, az Iparművészeti Múzeum bemutatja a „Csillogás és luxus: art deco életérzés” című programját.
Akit lenyűgöz a múlt század húszas éveinek eleganciája, kíváncsi, milyen lehetett egy előkelő család élete egy fényűző angol kastélyban, azt most időutazásra invitálják az Iparművészeti Múzeum múzeumpedagógusai, valamint a Mare Temporis múltidéző társulat tagjai. Egy nyári estére ugyanis a Ráth György-villa a sorozatbeli Highclere Castle-t idézi meg, és a fényűző Crawley-család kastélyává alakul át.
Életre kelnek a Downton Abbey szereplőinek barátai, akik szívesen beszélgetnek a vendégekkel. Akik pedig eléggé vállalkozó kedvűek, benevezhetnek a „Ki mit tud a szereplőkről?” című versenybe is.
18–21 óra között többféle program vár a látogatókra, amely vetésforgóban követi egymást, így mindegyik végigjárható. Megismerhetik a korabeli illem alapjait, az „art deco-szépítkezés” rejtelmeit (titkos szépítőszereket, varázslatos parfümösüvegeket).
Az art deco női és férfi viseletekről, kiegészítőkről hallhatnak érdekes sztorikat, sőt, a ruhákat fel is próbálhatják. Természetesen a tánc sem maradhat el, a ritmust Damjanovich Márta tánctanár diktálja. Kurátori tárlatvezetésre is lesz a Dresszkód: art deco című kiállításban, amelyben Csepregi Noémi kalauzolja a társaságot.
  • A hab a tortán: a 21 órakor kezdődő mulatság – zenével, tánccal és pezsgővel a villa kertjében.
  • Ajánlott dresszkód: art deco
  • Időpont: 2024. június 1. szombat 18.00–22.00
  • Helyszín: Ráth György-villa, 1068 Budapest, Városligeti fasor 12.
  • A programjegy ára: 6000 forint/fő
  • Jegyvásárlás: www.linktr.ee/iparmuveszeti

- bdpst24.hu

Check Also

Miért nem lenne elég a technológiai fejlődés és a befektetések megsokszorozása?

Az Európai Központi Bank volt elnöke nyilvánosságra hozta jelentését, amely szerint leginkább a közös adósság …