Idén is számos programmal és meglepetéssel készül a MÁV-VOLÁN-csoport Gyermeknapra

Több programmal és meglepetéssel készül a hétvégi Gyermeknapra a MÁV-VOLÁN-csoport. A Gyermekvasúton színes programokkal, a Balatonfenyvesi kisvasúton, Cellldömölk vasútállomáson és Balaton InterCity vonatok étkezőkocsiján meglepetéssel várják a gyerekeket május 26-án, a Vasúttörténeti Parkban pedig kétnapos gyermeknapi rendezvény lesz a hétvégén. A MÁV-VOLÁN-csoport oldalán, a Gyereksarokban minden program részletes információi megtalálhatóak, továbbá színezők, FLIRT papírmakett és vonatos mesekönyvek érhetők el.

A Gyermekvasúton immár két évtizede hagyomány, hogy Gyermeknapon egésznap változatos programok és különleges járművek várják az érdeklődőket. A vonatok a szokásosnál sűrűbb menetrend szerint közlekednek, a számos játék, program mellett az érdeklődők többek között kívül-belül megnézhetnek egy tűzoltóautót és felszállhatnak egy nosztalgiabuszra is.

A Vasúttörténeti Park, Európa legnagyobb interaktív vasúti parkja idén is egész hétvégén nyitva áll a látogatók előtt. A családi kikapcsolódás, programok, koncertek mellett évről évre a legújabb és legfontosabb témákat hozza el a látogatók számára. A Volánbusz alternatív hajtású buszt mutat be. A MÁV balesetmegelőzési kitelepülésen várja azokat a gyerekeket és felnőtteket, akik szívesen kipróbálnák, jól ismerik-e a legfontosabb vasútbiztonsági szabályokat. A kitelepülés célja az edukáció, így azt sem éri hátrány, aki elsőre nem tudja tökéletesen megválaszolni a feltett kérdést.

Aki a Balaton környékén jár, annak érdemes vasárnap a Balatonfenyvesi kisvasúttal is tenni egy kört. Az ifjú – 14 év alatti – utasokat kis meglepetéssel várják, a szülők pedig részt vehetnek egy vasutas kvízjátékban, ahol egyedi MÁV-START-os ajándéktárgyakat nyerhetnek. Aki pedig a Balaton InterCitykkel utazik a tópartra május 26-án, látogassa meg az étkezőkocsit, ahol minden vásárlás mellé ajándékokat kapnak a 14 év alatti gyermekek az Utasellátó munkatársaitól.

Ha Celldömölk a vasárnapi utazásunk kiindulópontja, ott is meglepetéssel várják a 14 alattiakat, csak annyit kell tenni, hogy vásárlásnál jelezzük a jegypénztárban, hogy gyermekkel utazunk, és máris átadják nekik az apró ajándékot.

A programok részleteiről minden fontos információ megtalálható a MÁV-VOLÁN-csoport Gyermeksarok oldalán is. Emellett ezen az oldalon ingyenesen letölthető színezők, összehajtogatható FLIRT makett, illetve a Vonatmesék könyv online változatai is elérhetők. Ha hosszabb útra indulunk, ezek is izgalmas elfoglaltságot jelenthetnek a gyerekek számára. https://www.mavcsoport.hu/mav-start/gyereksarok

- bdpst24.hu

Check Also

Nagy meglepetéssel indította a nyarat a PENNY

Pálcikás fagyitól a húsvilláig: ezzel készül a grillszezonra az élelmiszerlánc Június 12-én nem csak a …