„Közös érdek, hogy a jövő pénzügyi szakemberei a legjobb tudást kapják”

  • Egyéves mérföldkőhöz érkezett az MBH Bank és a Budapesti Corvinus Egyetem együttműködése

Új dizájnt kapott a Budapesti Corvinus Egyetem főépületének legnagyobb előadóterme – az MBH Bank és az egyetem hosszú távú együttműködésének jelképeként. A mostantól az MBH Bank brandjét viselő IV-es auditórium közel 400 fő befogadására alkalmas, a legnagyobb egyetemi előadások mellett protokolláris események és szakmai eseménysorozatok helyszíne is. A két meghatározó intézmény egy éve kötött hosszú távú stratégiai együttműködési megállapodást, melynek első célkitűzései sikeresen megvalósultak.

A Budapesti Corvinus Egyetem célja, hogy néhány éven belül ne csak Magyarországon, hanem a kelet-közép-európai régióban is vezető intézmény legyen a gazdaság- és társadalomtudományi felsőoktatás terén. Az intézmény olyan magas színvonalú, korszerű és a munkaerőpiac kihívásainak megfelelő oktatás nyújtására törekszik, amely lehetővé teszi, hogy a magyar hallgatók nemzetközileg elismert, versenyképes tudást adó képzésben részesülhessenek hazai egyetemen. Emellett az egyetem azon dolgozik, hogy minél több hazai és nemzetközi tekintetben érdekes, elismerést kiváltó és közös ügyeinket előmozdító kutatási eredménnyel álljon elő. Mindezekkel hozzá kíván járulni a tudáson és innováción alapuló társadalom és gazdaság kialakításához és fejlesztéséhez. Ezen kiemelt célok elérése érdekében kötött az intézmény három évre szóló, stratégiai együttműködést Magyarország legnagyobb hazai tulajdonú bankjával, az MBH Bankkal.

A képen balról jobbra szerepel:

Dr. Anthony Radev, a Budapesti Corvinus Egyetem elnöke; Krizsanovich Péter, az MBH Bank pénzügyekért és stratégiáért felelős vezérigazgató-helyettese

„A bankszektor, a felsőoktatás és összességében a teljes magyar gazdaság közös érdeke, hogy az egyetemi hallgatók már az egyetemen olyan korszerű tudásanyagot szerezzenek, mellyel frissdiplomásként is magas szakmai szinten kezdhetik el pályájukat. Ehhez elengedhetetlen az akadémiai képzés és a piaci tudás összekapcsolása, amelyhez mi szívesen biztosítjuk a bankszakmai hátteret és a gyakorlati tudástranszfert” – mondta el Krizsanovich Péter, az MBH Bank pénzügyekért és stratégiáért felelős vezérigazgató-helyettese egykori alma materének auditórium-átadó eseményén. „Bankunk kiemelten kezeli a fenntarthatóságot, az egyetem pedig fontos közege a fiatalok szemléletformálásának a pénzügyi tudatosság és a fenntarthatóság kapcsolatának viszonylataiban is” – tette hozzá.

„A munkaadók szemében kincset ér, ha pályakezdőink ismerik a napi piaci trendeket, ha tisztában vannak egy iparág jó gyakorlataival, és tudják, hogyan lehet az akadémiai eredményeket a mindennapok vállalati működésében kamatoztatni. Ez az egyik fő célunk, amikor szisztematikusan építjük átfogó kapcsolati hálózatunkat a gazdaság meghatározó szereplőivel. Stratégiai vállalati partnereinkkel, így az MBH Bankkal is a kölcsönös tudásmegosztásra, a szinergiák kihasználására törekszünk” – mondta Baranyai Dávid, a Corvinus vállalati és intézményi kapcsolatokért felelős vezetője.

Az egyetem és a hitelintézet együttműködésének célja, hogy a hallgatók minél mélyebb, ugyanakkor gyakorlatorientált tudást szerezzenek, már az egyetemi tanulmányaik alatt is megtapasztalhassák, hogy elméleti tanulmányaik hogyan működnek a gyakorlatban. A tapasztalatok megszerzését az MBH Bank többféle módon támogatja. A corvinusos hallgatók jelentkezhetnek a bank gyakornoki programjába és a frissen végzetteknek szóló Start+ programba, így korán értékes, valódi munkatapasztalatot szerezhetnek.

Emellett különféle egyéb lehetőségek is rendelkezésre állnak, ahol a hallgatók gyakorlati ismereteiket elmélyíthetik különböző szakterületeken a befektetési ismeretektől a banki fintech megoldásokig, például a bank felsővezetői és vezető szakértői által tartott előadásokon, workshopokon, a rendszeres tudományos párbeszédeken vagy éppen a banknál tett vállalatlátogatás során. Az elmúlt egy év közös eredményei közül kiemelhető az MBA-program támogatása a bank által, valamint a Corvinus Vezetéstudományi Intézetével közös projekt, amelyben a Z generáció munkahelyi bevonzásának és megtartásának témáját vizsgálták a résztvevők a bank szakembereivel közösen.

A hitelintézet és az egyetem együttműködésének szimbólumaként az egyetem főépületében található IV-es előadóterem mostantól az MBH Bank friss arculati jegyeit viseli magán. Itt tartják számos szak nagyobb előadásait, valamint nagy látogatottságú szakmai és protokolláris rendezvényeknek is helyet ad az auditórium.

Fotós: Bielik István

- bdpst24.hu

Check Also

Kádár-kocka-kiállítás a Skanzenben

A KOCKAHÁZ. LAKÓHÁZ, ÉLETFORMA ÉS ANNAK REPREZENTÁCIÓJA A KÁDÁR-KORBAN címmel nyílt kiállítás június 21-én a …