A Quasar Szaxofonkvartett (Montréal) koncertje

 • Claude Vivier: Pulau Dewata (1977)
  Bíró Dániel Péter: Udvarim Achadim (2010-2023)
  Émilie Girard-Charest: Bestiaire (2018)
  Ajtony Csaba: Gossamer (2019)
  Analia Llugdar: Cathédrale Lumière (2013)
  Eötvös Péter: Lectures différentes (2014)

Az ÚjLélekZene sorozat hetedik éve tölti meg Budapest kiváló akusztikájú templomtereit kortárszenével, klasszikus zenével és improvizációval. A sorozat művészeti vezetője, a kanadai-magyar karmester-zeneszerző Ajtony Csaba.

A kortárs zene iránt elkötelezett Quasar Szaxofonkvartett fókuszában a modern zenei repertoár bővítése és a kortárs művek népszerűsítése áll. A kvartett különleges előadásokat rendez: rendszeresen játszanak szimfonikus zenekari kísérettel, akusztikus vagy elektronikus formában, de fontos számukra az improvizáció is.

Az elmúlt évtizedekben többszáz új művet rendeltek és mutattak be Kanadában és a világ más pontjain, így számukra készült a programon szereplő több mű, így két magyar zeneszerző, a Kanadában élő Ajtony Csaba és a Norvégiában alkotó Bíró Dániel Péter műve is.

A koncerten elhangzik a nemrég elhunyt magyar zeneszerző géniusz, Eötvös Péter Lectures différentes című darabja is, így a programot a szervezők az ő emlékének ajánlják.

A koncert a Sonus Alapítvány szervezésében, a Nemzeti Kulturális Alap, a Nemzeti Együttműködési Alap és a Magyar Művészeti Akadémia támogatásában valósul meg.

2024. május 28. 19:00 Budavári Evangélikus Templom (Budapest, Táncsics Mihály u. 28, 1014)

- bdpst24.hu

Check Also

Új kiállítás és új műtárgy az Iparművészeti Múzeumban

A Múzeumok Éjszakájára több éve új kiállítással készül az Iparművészeti Múzeum, az idei évre a …