Hatalmas buli a Lővérekben a SopronFest zárónapján is!

Fantasztikus napokon vagyunk túl, a SopronFest bemelegítő napjai már május 10-én elkezdődtek, a Lővérekben pedig péntek óta zajlik az élet. Tömegek előtt lépett fel többek között a Halott Pénz, Alle Farben, Beton.Hofi és a Carson Coma, vasárnap pedig olyan fellépők érkeznek hozzánk, mint Majka, Dzsúdló és a Kruder & Dorfmeister. Erősnek ígérkezik a fesztivál zárónapja, tartsatok velünk vasárnap is!

A SopronFest a végéhez közeledik, de még előttünk van egy igencsak tartalmas vasárnapi nap. A MOL – Új Európa Alapítvány Nagyszínpadot az idén 85. születésnapját ünneplő Korda György és Balázs Klári nyitja – a magyar könnyűzene legendái garantáltan fergeteges hangulatot teremtenek, így érdemes már délután a Lővérek felé venni az irányt! Őket a Valmar duója követi, de érkezik a szintén szülinapos Wellhello és Dzsúdló is. A nagyszínpadot végül a rap hazai királya, Majka zárja.

A SopronFest x Petőfi Nagyszínpadon a Blahalouisiana indítja el a bulit, és itt lép fel a Margaret Island, a Kowalsky meg a Vega, a Quimby és a 30Y is. A Telekom Secret Gardenben a bécsi elektronikus zenei duó, a Kruder & Dorfmesiter táncoltatja meg a tömeget, az Unicum Kőházban pedig a Post For Rent DJ csapata veszi át az irányítást.

A koncerteken túl számos egyéb izgalmas elfoglaltság is vár rád, hiszen óriáskerékkel, katapulttal, a Honvédelmi Minisztérium jóvoltából óriáscsúszdával, és persze jobbnál jobb ételekkel és italokkal készültünk nektek. A Street Kitchen és a Balatoni Kör ajánlásával számos food truck közül válogathatsz, köztük több olyan közül is, akik húsmentes, illetve vegán opciókat is kínálnak.

Sopron belvárosa sem marad program nélkül a fesztivál utolsó napján. Az ingyenes Soproni Sörnapokon a Be Massive Horizon csapata már a kora délutáni óráktól zenél a Tűztoronynál, őket pedig a holland elektronikus zenei trió, a Kraak & Smaak követi. A Telekom PodcastFest keretében a Kultúrpresszóban a Concorde csapatának vendége Trunk Tamás ‘Dablty’, aki a sneaker kultúrába vezeti be a közönséget. A Soproni Egyetemen pedig a Trollfoci, azaz Magyarország  első számú mémoldalának podcastjét nézheted meg élőben Hrutka Jánossal kiegészülve.

A Líra Irodalmi Teraszon  Nyáry Krisztiánnal Szegő János beszélget, a jazz kedvelőinek pedig a Grappa Jazz, illetve Szabó Máté és Vidákovich Izsák koncertjét ajánljuk. Ha felfedeznétek Sopront és környékét, nézz körül túráink között: megismerheted Sopront, a tornyok városát, részt vehetsz a Schneider Óra-Ékszer x G-Shock élménytúrán a Lővérekben, vagy trabantban ülve eredhetsz a történelem nyomába, felfedezve a rendszerváltás legfontosabb helyszíneit.

Vasárnap zárul a Hűség Városa Alkotótábor is, amely során az ország elismert képzőművészei alkottak a Várkerületen, a Mária-szobor melletti téren. Csodáld meg, milyen műveket készített a pünkösdi hétvégén Bereczki Kata, Ef Zámbó István, Labrosse Dani, Sibitka Panni és Weiler Péter!

Ha még nincs jegyed vasárnapra, nem késő beszerezni!

KATT IDE A VASÁRNAPI NAPIJEGYEKÉRT!

SopronFest belépődet online K&H, MKB és OTP SZÉP kártyával is megvásárolhatod. Nincs más dolgod, mint ellátogatni a honlapunkra, kiválasztani a kívánt jegytípust, a fizetésnél pedig a SZÉP kártya opcióra kattintani.

Még többet szeretnél tudni a SopronFestről? Mutatjuk, mit olvass és hallgass a témában!

SopronFest a TikTokon is!

Nézz be velünk a kulisszák mögé, edukálódj és hangolódj kedvenc fellépőiddel a fesztiválra a TikTok csatornánkon!

Blikk: Négy év után újra felbukkant a titokzatos Esernyős Ember

A SopronFest idején a város emblematikus épülete, a Tűztorony tetején sétált.

SopronMédia: Izgalmas és lebilincselő beszélgetések a pénteki Telekom PodcastFesten!

Olvasd el a SopronMédia beszámolóját podcast programjainkról!

Mindenütt jó, de legjobb Sopron!

- bdpst24.hu

Check Also

Kempf Zozo Team Galaxy tag lett a Samsung 2024-es párizsi olimpiai és paralimpiai csapatában

A Samsung bemutatja a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpiai játékok magyar Team Galaxy sportolóját: a …