Négy év után újra felbukkant a titokzatos Esernyős Ember 

  • A soproni Tűztorony tetején tűnt fel

2015-ben kezdődött Kálló Péter fotográfus és a titokzatos Esernyős Ember közös projektje, a Balance. A feketébe öltözött esernyős figura többek között feltűnt már hidak tetején, óriáskeréken, a balatonboglári Gömbkilátón, a Szent Gellért szobor tetején vagy éppen a Kelenföldi Erőmű legmagasabb pontján. Úgy mozog ezeken a helyeken, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne. Évek óta azonban nem bukkant fel, egészen mostanáig. A SopronFest idején a város emblematikus épülete, a Tűztorony tetején sétált. 

„Az elmúlt négy évben máson volt a fókusz a magánéletünkben is, és véleményem szerint a közönség is más típusú üzenetekre figyelt. Azonban úgy érezzük, hogy itt az ideje, hogy visszatérjen a titokzatos Esernyős Ember és egy izgalmas átalakuláson essen át. A soproni Tűztorony ennek az első állomása” – mondta el Kálló Péter

Az Esernyős Ember egy ismert, hollywoodi filmekben dolgozó kaszkadőr, aki úgy megy fel a legextrémebb helyekre, ahogy mások egy lépcsőn sétálnak fel. Minden egyes fotósorozat létrejötte azonban komoly előkészítő munkát igényel: engedélyeztetés, többszöri helyszínbejárás előzi meg az attrakciót. Nemcsak azt tervezik meg, hogyan tud felmászni az adott pontra az esernyőjével, hanem azt is, milyen szögből, beállítással lehet a legjobb képet készíteni. A soproni Tűztorony tetején már sötétedés után tűnt fel. 

A fesztiválozók most azt találgatják, vajon a Lővérekben is feltűnik?  A SopronFest nagy sikerrel zajló városi eseményei után ugyanis elkezdődtek a fesztivál kiemelt zenei programjai a Lővérekben. A pünkösdi hosszú hétvégén több tízezer embert várnak a Hűség Városába. A SopronFest, Magyarország legújabb fesztiválja zászlajára tűzte, hogy a teljesség igényével mutatja be az adott év könnyűzenei koncert kínálatát: a legaktuálisabb nevektől az élő legendákig.  Többek között Azahriah, a Tankcsapda, a Bagossy Brothers Company, Majka, Dzsúdló, Korda György és Balázs Klári, a Follow the Flow, a Quimby és Sigma is koncertet ad a Lővérekben.  Az idei év új, különleges helyszíne a Telekom Secret Garden, ahol a fényfestésben úszó fák lombja alatt az elektronikus zenéé a főszerep, itt lép színpadra az Analog Balaton, Metha és Kruder & Dorfmeister párosa is.  A koncertek mellett food truck udvar, borfalu, óriáskerék, katapult és csúszda is várja a fesztiválozókat. 

Fotókhoz tartozó kredit: Kálló Péter 

- bdpst24.hu

Check Also

Kempf Zozo Team Galaxy tag lett a Samsung 2024-es párizsi olimpiai és paralimpiai csapatában

A Samsung bemutatja a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpiai játékok magyar Team Galaxy sportolóját: a …